România, gazda unui exercițiu militar de proporții, cu mii de vehicule de război

Ultima actualizare:

    România este în această perioadă, gazda unui exercițiu militar de proporțiiFoto: Facebook
România este în această perioadă, gazda unui exercițiu militar de proporțiiFoto: Facebook

Întărirea relațiilor diplomatice dintre Statele Unite și România se concretizează deja prin colaborarea militară tot mai strânsă. În acest weekend (15 – 16 iulie), a avut loc un exercițiu militar multinațional la Cincu (Brașov), la care a participat și Klaus Iohannis.

Sâmbătă, 15 iulie, la baza militară de la Cincu a avut loc exercițiul Saber Guradian 17 (SG17), unde sunt angrenați 8.000 de soldați ai Forțelor Terestre Române care au la dispoziție câteva mii de vehicule militare și armament, după cum precizează HotNews. Civilii care au avut drum spre sau dinspre munte, în zona Brașov, în acest weekend, s-au putut întâlni cu un convoi militar impresionant.

Potrivit sursei citate, SG17 este condus de Forțele Terestre ale Statelor Unite dislocate în Europa și se desfășoară în perioada 11 – 20 iulie în Bulgaria, România și Ungaria. Participă 25.000 de militari din 22 de țări aliate și partenere ale SUA. Sâmbătă, a fost prezent la eveniment și președintele Klaus Iohannis.

România este un aliat esențial pentru Statele Unite și pentru Alianța Nord-Atlantică, alături de restul statelor din Europa de Est, care formează un „cordon” de apărare pe Flancul Estic, în fața Rusiei. Totuși, se pare că administrația Trump s-ar fi opus instalării de capacități de apărare antirachetă la Deveselu.

Tot HotNews informează că Donald Trump ar fi avut obiecții cu privire la instalarea scutului antirachetă la Deveselu, dar Camera Reprezentanților a adoptat deja proiectul de buget al Pentagonului pentru anul 2018, în care este inclus și programul de apărare din această regiune.

„Administrația are obiecții în privința articolului 1686 care cere Secretarului Apărării să asigure desfășurarea de capabilități antiaeriene la situ-l Aegis Ashore din România în interval nu mai mare de un an de la data intrării în vigoare a prezentei legi, iar la sit-ul Aegis Ashore din Polonia, în interval nu mai mare de un an de la data la care sit-ul respectiv va fi declarat operațional”, se arată în punctul de vedere impus de Casa Albă, conform sursei citate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Maria Alexandra fiica Alina și Nicolae ai României foto Facebook5 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
bucuresti piata unirii foto pixabay jpg
carte pixabay jpg
Zanzibar Tanzania Foto Adevărul
cirese pixabay jpg
image png
Trafic aglomeratie Valea Prahovei FOTO Inquam Photos  Alex Nicodim  jpg
pahar cu apa jpg
muncitori asiatici santier autostrada sibiu pitesti foto Facebook Irinel Scriosteanu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net