Rom├ónia se preg─âte┼čte de r─âzboi? To┼úi tinerii sunt obliga┼úi s─â se prezinte la recrutare

1 mai 2014
image
Tinerii se vor preg─âti de r─âzboi

Ministerul Apărării Naţionale a publicat luni în Monitorul Oficial modelul certificatului medical pe care toţi tinerii sunt obligaţi să îl prezinte la recrutare, pe timpul mobilizarii sau al stării de razboi.

Potrivit Ordinului Ministerului Apararii Nationale M.113/2013, publicat ├«n Monitorul Oficial, Partea I, nr. 312 din 28 aprilie 2014 ┼či care a intrat ├«n vigoare la aceea┼či dat─â, a fost aprobat modelul certificatului medical eliberat de medicul de familie, care urmeaz─â sa fie prezentat de tineri la comisia local─â de recrutare-├«ncorporare.

Noul model al certificatului va fi prezentat de tineri la comisia de recrutare-încorporare în cazul stării de asediu, al mobilizării sau al stării de război, în timp ce până în prezent vechiul document nu trebuia prezentat în astfel de situatii, anunţă www.romaniatv.net.

Conform art. 5 din Legea nr. 446/2006 privind preg─âtirea popula┼úiei pentru ap─ârare, la declararea mobiliz─ârii ┼či a st─ârii de razboi sau la instituirea st─ârii de asediu, ├«ndeplinirea serviciului militar ├«n calitate de militar ├«n termen devine obligatorie pentru b─ârba┼úii cu v├órste cuprinse ├«ntre 20 ┼či 35 de ani.

EXCLUSIV Lăsaţi cântările, treceţi la arme!

kate profimedia 0692807495 jpg
Gabi B─âd─âl─âu jpeg
cub jojo admin gif
image
femeie care numara bani jpeg
alina puscas png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
femeie care numara bani jpeg
calendar ortodox 2021 22 mai sfantul mucenic vasilisc png
variola
1 olena zelenska prima doamna a ucrainei jpg sotia lui volodimir zelenski razboi in ucraina copii 6 jpg jpeg
ambulanta
regina elisabeta (2) jpg