România se topește sub codul roșu de caniculă! În ce județ se va înregistra cea mai ridicată temperatură

Codurile de caniculă au fost prelungite pentru județele Timiș și Arad. Și restul țării se află sub avertizări de temperaturi extreme. Termometrele vor arăta chiar și 40 de grade Celsius la umbră în vest, iar aerul va fi tot mai greu de respirat. Doar la munte și în regiunile intracarpatice, în a doua parte a zilei de azi, apar câteva averse cu descărcări electrice.

Temperaturi de foc în unele zone din țară Foto: Shutterstock
Temperaturi de foc în unele zone din țară Foto: Shutterstock

Luni, 19 august, cod galben de caniculă 

Potrivit meteorologilor, valul de căldură se va menține luni, astfel încât va fi disconfort termic ridicat și caniculă în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 36 de grade.

Meteorologii au emis cod portocaliu de caniculă pentru luni, 19 august

Luni, valul de căldură va persista pentru a șaptea zi consecutiv în sudul Banatului, nordul și centrul Crișanei, vestul și sud-vestul Transilvaniei, vestul și sudul Olteniei, sudul și centrul Munteniei, nord-estul Moldovei. Va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general, temperaturile maxime vor fi de 35...38 de grade și minimele de 18...23 de grade (local vor caracteriza o noapte tropicală).

În vigoare și codul roșu de caniculă, luni, 19 august

De asemenea, luni, în județele Timiș și Arad valul de căldură va persista pentru a șaptea zi consecutiv. Temperaturile maxime vor fi în general de 38...39 de grade. Va fi caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele, de 19...25 de grade, local vor caracteriza o noapte tropicală.

image

Marți, 20 august, cod galben de caniculă 

Marți, valul de căldură se va menține, astfel încât va fi disconfort termic ridicat și caniculă în Oltenia, jumătatea nordică a Munteniei, Dobrogea continentală, estul și sud-estul Transilvaniei, Maramureș, precum și cea mai mare parte a Moldovei. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 36 de grade.

Va fi în vigoare și codul portocaliu de caniculă 

Valul de căldură va persista marți pentru a opta zi consecutiv. În sudul Banatului, nordul și centrul Crișanei, cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-estul Moldovei, sudul și centrul Munteniei va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general, temperaturile maxime vor fi de 36...38 de grade și minimele de 18...23 de grade (local vor caracteriza o noapte tropicală.

Cod roșu de caniculă

Conform meteorologilor, marți, în județele Timiș și Arad valul de căldură va persista pentru a opta zi consecutiv. Temperaturile maxime vor fi în jurul a 38 de grade. Va fi caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperaturăumezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele, de 18...23 de grade, local vor caracteriza o noapte tropicală.

Coduri de caniculă, marți, 20 august Foto: ANM
Coduri de caniculă, marți, 20 august Foto: ANM

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry, Regele Charles  foto   GettyImages, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Autorul atacului de la Palatul Parlamentului  Imagine amator jpg
2014 Nysa, stare miasto 03 JPG
gunoi freepik jpg
oase jpg
nucsoara istock jpg
complice crime constanta jpg
swan 200461 1280 jpg
femeie cu caine langa calorifer 2251084105 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net