România continuă să sufere din cauza caniculei! ANM a emis Cod galben în cinci județe și București

Ultima actualizare:

Cu toții am fost nevoiți să suportăm temperaturile extreme din țara noastră în această vară, iar, din păcate, meteorologii ne anunță că vom continua să ne confruntăm cu vremea caldă. Administrația Națională de Meteorologie a emis chiar astăzi o atenționare Cod galben de caniculă și disconfort termic. Nu mai puțin de 5 județe din țară urmează să fie afectate.

Cod galben de caniculă / foto: meteoromania.ro
Cod galben de caniculă / foto: meteoromania.ro

Fiecare dintre noi am resimțit temperaturile extreme din această vară, iar pentru perioade îndelungate de timp, valoriel din termometre au trecut lejer de pragul de 40 de grade. Din păcate, chiar dacă începem să înaintăm în luna august, se pare că vremea caldă va persista. Iar potrivit informațiilor de la adevarul.ro, experții de la Administrația Națională de Meteorologie au emis un Cod galben de caniculă și disconfort termic.

Codul galben urmează să fie valabil pe parcursul zilei de vineri, 9 august, iar nu mai puțin de 5 județe urmează să fie afectate. Astfel, în sudul Oltenie, cât și în sud-vestul și centrul Munteniei urmează să fie caniculă, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) urmează să atingă pragul critic de 80 de unităţi.

Cod galben de caniculă în mai multe județe din țară

Meteorologii avertizează că temperaturile maxime vor fi cuprinse între 35 și 37 de grade Celsius, iar și Capitala va fi afectată de Codul galben. Mai precis, județele afectate sunt Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, cât și municipiul București.

Mai mult decât atât, meteorologii ne mai avertizează că tot în cursul zilei de vineri urmează să ne confruntăm cu manifestări de instabilitate atmosferică, mai ales în zonele de munte.

Luna august va rămâne caldă

Din păcate, chiar dacă urmează să ne apropiem de începutul de toamnă, vremea rămâne una călduroasă, iar temperaturile vor rămâne ridicate chiar și la început de toamnă. De-a lungul acestei luni, cât și în primele zile din septembrie, temperaturile vor rămâne ridicate, peste media normală acestei perioade din an.

Din păcate pentru cei dintre noi care de abia așteaptă vremea mai rece de toamnă, se pare că clima din țara noastră ne face să așteptăm mai mult decât am dori.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry, Regele Charles  foto   GettyImages, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Autorul atacului de la Palatul Parlamentului  Imagine amator jpg
2014 Nysa, stare miasto 03 JPG
gunoi freepik jpg
oase jpg
nucsoara istock jpg
complice crime constanta jpg
swan 200461 1280 jpg
femeie cu caine langa calorifer 2251084105 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net