Exercițiile care pot ține boala Alzheimer la distanță! Sfaturile prețioase venite din partea specialiștilor
Din nefericire, boala Alzheimer este o afecțiune care afectează mulți oameni de-a lungul globului, iar specialiștii spun că undeva în jur de 75% din toate cazurile de demență sunt reprezentate de această boală. Cu toate acestea, există unele exerciții pe care le putem face pentru a ne menține mintea ageră și pentru a reduce riscul de a ne confrunta cu această boală.
Potrivit mai multor studii, se pare că exercițiile fizice pot fi de ajutor în încercarea de a evita apariția bolii Alzheimer. Activitatea fizică are, fără doar și poate, nenumărate efecte pozitive asupra organismului și se pare că printre acestea se numără și îmbunătățirea funcțiilor cognitive, cât și prevenirea bolilor precum Alzheimer.
Doctoriția Ana Alicia López Lomelí, specialistă în neuropsihologie la Centrul Medical ABC, atrage atenția asupra faptului că boala Alzheimer este ireversibilă, iar aproximativ 75% din cazurile de demență se datorează acesteia.
Exercițiile care pot ține boala Alzheimer la distanță
Potrivit specialiștilor, activitatea fizică poate încetini declinul cognitiv, iar 30 de minute de exerciții aerobice în fiecare zi, alături de flexibilitate și rezistență măcar de trei ori pe săptămână, pot fi de mare ajutor creierului nostru.
De asemenea, specialiștii ne mai spun să nu neglijăm activități cognitive cum ar fi cititul, ori învățatul unei noi limbi. Chiar și activitățile artistice precum pictura și dansul pot fi foarte utile împotriva acestei boli.
Activitățile artistice pot fi de ajutor
Problemele de memorie reprezintă simptomul principal al acestei boli, motiv pentru care este nevoie de o diagnosticare cât mai rapidă, pentru a îmbunătăți calitatea vieții pacientului. Iar pentru a scădea riscul de a dezvolta Alzheimer, activitățile fizice pot fi de mare ajutor.
Din acest motiv, experții ne spun că este foarte important să avem grijă să efectuăm măcar 30 de minute pe zi de exerciții fizice. În plus, nu trebuie să ignorăm nici activități precum cititul, ori cele artistice, cum ar fi pictura. Acestea ar trebui să încetinească declinul cognitiv al creierului nostru.