Toți pensionarii trebuie să verifice acest lucru când vor primi decizia de recalculare! Ce pot face dacă observă erori

Începând cu data de 15 august, undeva în jur de 5 milioane de pensionari vor urma să își primească înștiințările de recalculare a pensiilor, până la finalul lunii. Iar atunci când vor avea în mână documentul, românii trebuie să fie foarte atenți la anumite detalii care trebuie să se regăsească pe acesta.

Deciziile de recalculare vor fi livrate până la finalul lunii
Deciziile de recalculare vor fi livrate până la finalul lunii

De la 15 august vor urma să fie trimise înștiințările de recalculare a pensiilor către români, iar până la finalul lunii, toți pensionari ar trebuie să aibă acest document în posesia lor. Inițial, Ministerul Muncii dorea ca aceste decizii să fie livrate încă din luna mai, însă lucrurile nu au mers atât de repede precum doreau autoritățile.

Astfel, începând de pe data de 15 august, Poșta Română va urma să livreze deciziile de recalculare pensionarilor, până la finalul lunii.

La ce trebuie să fie atenți pensionarii

Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii Publice, deja a explicat ce va urma să fie scris pe deciziile de recalculare. Mai precis, este vorba despre numele și prenumele pensionarului în cauză, adresa, perioada în care acesta a muncit, contribuțiile sale, dar și suma de pensie recalculată.

Aceste detalii importante trebuie verificate de către români, pentru a se asigura că nu există greșeli. În cazul în care o informație de pe decizia de recalculare este eronată, Daniel Baciu spune că pensionarii sunt obligați, în termen de 45 de zile, să depună contestație la Casa Națională de Pensii Publice și să ceară recalcularea.

Pensionarii pot depune contestații la CNPPP

Astfel, CNPP va face recalcularea doar în baza cererii de revizuire a dosarului, la care trebuie adăugată și contestația oficială. Astfel, pensionarii trebuie să verifice cu atenție datele de pe decizia de recalculare, pentru a se asigura că acestea sunt corecte.

În plus, pensionarii mai trebuie să știe că deciziile vor fi înmânate personal acestora și vor confirma primirea. „Va exista o întârziere între momentul trimiterii către poștă și cel în care ajuns la destinatari, pentru că vor fi trimis obligatoriu cu confirmare de primire si vor fi înmânate personal destinatarului”, a explicat Daniel Baciu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Stațiunile din județul Brașov rămân în topul preferințelor românilor FOTO Poiana Brașov
image png
Satul Târsa din Hunedoara  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL jpg
454708605 8895222737161099 1234390086311424873 n jpg
Balea Lac scaled 1 logo jpg
monede valoroase depositphotos1 jpg
pensioanr uk jpg
Matei Vali Catalina disparuta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net