Românii au dat străinătatea pe vacanțele în țară


    Mamaia a fost cea mai căutată stațiune de pe litoralul românesc
Mamaia a fost cea mai căutată stațiune de pe litoralul românesc

S-a cam dus moda vacanțelor peste hotare. O demonstrează ultima statistică a specialiștilor din turism, care arată că românii au preferat să se relaxeze vara aceasta în stațiunile din țară.

Delta Dunării, Mamaia şi Băile Felix au fost zonele cele mai căutate de turişti în sezonul 2016, cu un grad de ocupare de aproape 100% pentru mai multe săptămâni şi pentru un număr de cel puţin trei zile de vacanţă.

Potrivit  Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), vânzările prin agenţiile de turism au fost mai mari, în medie, cu 15% faţă de vara trecută.

Motivele pentru care românii au preferat să se distreze acasă au legătură cu atacurile terorite din Europa, dar și cu faptul că hotelierii au investit mult în ultimii ani în propriile afaceri.

Delta Dunării, revelația sezonului

Delta Dunării a înregistrat o creştere de 20% a vânzărilor, faţă de 2015, fiind revelaţia sezonului în preferinţele turiştilor care au petrecut, în medie, trei zile de vacanță, staţiunile balneare de 18%, litoralul de 12%, în timp ce vânzările pentru staţiunile montane s-au situat la acelaşi nivel ca anul trecut.

Mamaia, pe primul loc

Într-un clasament al staţiunilor de pe litoral, în funcție de vânzările turoperatorilor, Mamaia se află pe primul loc, datorită evenimentelor pentru promovarea stațiunii, care au atras toate categoriile de turiști, urmată de Venus, care concentrează cele mai multe hoteluri renovate în ultimii doi ani, de Jupiter și de Eforie Nord.

A fost mai scump față de anul trecut

Turiştii au petrecut, în medie, cinci zile la mare, mulți preferând pachetele all inclusive oferite vara aceasta de 23 de hoteluri.

Preţul mediu pentru o vacanţă pe litoral a fost de 637 de lei/persoană, faţă de 563 de lei/persoană, în 2015. Cele mai pline luni la malul mării au fost iulie şi august.

Turoperatorii vor să-i atragă pe turiști şi în lunile mai, iunie şi septembrie, iar pentru asta caută soluții.

Urmează Programul Prima Piscină

Una dintre el ar fi Programul Prima Piscină, pe care ANAT îl va propune guvernului următor. „Este o soluție testată pe litoralul bulgăresc și poate prelungi sezonul.

Turiștii sunt atrași de hotelurile care au piscină și care le oferă relaxare și divertisment și când vremea nu este potrivită pentru stat la soare și baie în mare”, declară Alin Burcea, președintele ANAT.

Topul stațiunilor balneare

În staţiunile balneare, unde în ultimii cinci ani au fost refăcute 34 de hoteluri și două au fost construite, turiștii sunt din ce în ce mai atrași de programele de relaxare, prevenție sau tratament diversificate oferite de hotelieri.

Pachetul mediu a fost de 821 de lei/persoană, față de 667 de lei/persoană, vara trecută, la un sejur mediu de șapte zile.

Top cinci stațiuni balneare vândute de turoperatori e dat de Băile Felix, Călimănești – Căciulata, Băile Herculane, Sovata, Covasna.

”Turismul balnear se deplasează din zona de tratament medical către cea de prevenţie şi relaxare şi nu numai pentru pacientul propriu zis, ci şi pentru familia acestuia, care doreşte o experienţă de leisure în staţiunile balneare, oferită din ce în ce mai mult de hoteluri”,  a declarat Adrian Voican, prim-vicepreședinte ANAT.

cub gabriel apostol png
cub andi moisescu png
Shakira cauta bona  Sursa imagine shutterstock 184651697 jpg
andreea ibacka si majda jpg
gabriel apostol jpg
zodii care imprumuta bani jpg
cub codruta filip png
prater jpg
Procesul comunist din Gara Teiuş: cum au fost judecaţi ceferiştii vinovaţi de catastrofa feroviară din 1968 jpeg
8 dorian popa catelul chelutu clip jpg jpeg
image
image
image
image
hd wallpaper 4927258 1920 jpg
Produsele de uz zilnic care provoacă tumorile uterine
prater jpg
bitcoin crypto jpg
târg Crăciun Sibiu jpg
Kate Middleton și Regina Letizia jpg