Românii, îngenuncheați de capriciile vremii. Autoritățile Capitalei prinse din nou în ofsaid de iarnă

Ultima actualizare:

    Copacul căzut pe Bd Banu Manta din București a fist al 20-lea în doar 12 ore Foto: ISU
Copacul căzut pe Bd Banu Manta din București a fist al 20-lea în doar 12 ore Foto: ISU

Pe trotuare patinoar, șosele pe care șoferii merg pe riscul lor, orarul transportului în comun transformat în loterie, copaci și stâlpi căzuți, accidente cu ghiotura. Așa arăta vineri România după ce fenomenul frezeeing-rain (ploaia înghețată) își făcuse de cap în ultimele 24 de ore

Potrivit primului bilanț oferit de MAI, din cauza condițiilor meteo, nu este curent în 46 de localități din 7 județe, fiind afectați 14.000 de abonați.

”La acest moment există unele probleme privind alimentarea populației cu energie electrică în 46 de localități din 7 județe, fiind vorba de aproximativ 14.000 de abonați. Echipele de intervenție lucrează pentru remedierea situațiilor semnalate. Din cauza ceţii, porturile Midia şi Mangalia au fost închise. Din acelaşi motiv, porturile Constanţa Nord şi Constanţa Sud-Agigea sunt deschise doar maritim", a declarat conform purtătorul de cuvântal MAI, Monica Dajbog. Șase curse care trebuiau să aterizeze, în această noapte și în această dimineață, pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă” București (Otopeni) au fost anulate, din cauza condițiilor meteorologice, conform Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB), potrivit Mediafax. Două dintre acestea sunt curse operate de Wizz Air: de la Barcelona, care trebuia să aterizeze la ora 1:55, și de la Sheffeld, programată la 3:10. Aceleași curse au fost anulate aseară, la ora 18:40, respectiv 19:45, la plecare. De asemenea, următoarele patru curse Tarom care trebuiau să ajungă pe Otopeni, în această dimineață, au fost anulate: Suceava (6:55), Chișinău (6:55), Baia Mare (7:00) și Timișoara (7:00).

Urmare a fenomenelor meteo produse în București și Ilfov, echipele de intervenție au acționat toată noaptea pentru îndepărtarea a 20 de copaci căzuți pe carosabil și pe opt autoturisme, doi stâlpi rupți și doi copaci căzuți pe carosabil în jud Ilfov. Ultimul arbore ridicat a fost cel de pe Bd Banu Manta din sectorul 1 al Capitalei.

Liniile electrice înghețate au blocat multe trenuri la intrarea în Gara de Nord
Liniile electrice înghețate au blocat multe trenuri la intrarea în Gara de Nord

În ceea ce privește circulația pe calea ferată, la orele prânzului, în zona Capitalei, între stațiile Peris - Buftea - Chitila se înregistrau fluctuații de tensiune care necesitau oprirea locomotivei și încercarea de recuplare la linia de contact pentru realimentarea  cu energie electrică astfel incat sa si poata continua calatoria. Din cele 12 trenuri Bucuresti Nord, doar 5 trenuri au intarziere la destinatie.

Mai multe drumuri naționale și porțiuni din Austostrada București-Constanța au fost închise vineri dimineață din cauza poleiului. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a adresat un apel către conducătorii auto plecați pe drumurile patriei, să conducă prudent deoarece riscul de alunecare este foarte crescut. Cele mai multe probleme în trafic au fost în București, unde un tramvai a deraiat, blocând circulația liniei 41.

Transportul în comun din Capitală a fost înghețat la propriu și la figurat. Nu s-au mai respectat orarele iar troleibuzele și tramvaiele au fost cele mai afectate. Veștile proaste au venit chiar la primele ore ale dimineții, când un tramvai de pe linia 41, cea mai lungă a STB (fostul RATB) a deraiat chiar la capătul de linie din zona Ghencea. Timp de trei ore linia de metrou-ușor, cum este supranumit acest traseu, a fost blocată iar călătorii au fost preluați cu autobuzele de pe linia 641, special înființată. În jurul orelor 8.00 s-a dat alarma și în zona Cotroceni, unde mai multe troleibuze au rămas blocate din cauza liniilor înghețate.

Din cauza poleiului, traficul rutier pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa este în continuare oprit de la kilometrul 10+500 de metri (Bucureşti) până la kilometrul 106 + 800 de metri (Drajna Nouă).Potrivit Brigăzii de Poliție Rutieră, în ultimele 24 de ore, în București s-au produs 11 accidente rutiere, soldate cu două persoane rănite grav și 11 persoane rănite ușor

Capitala este sub avertizare cod galben de ploi și lapoviță până vineri, la ora 14.00. Polițiștii reamintesc că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net