Românii, noapte albă pentru «Vinerea neagră»

Ultima actualizare:

    La porțile magazinelor s-au postat clienți cu mult timp înainte de ora deschiderii
La porțile magazinelor s-au postat clienți cu mult timp înainte de ora deschiderii

”Am aşteptat toată noaptea să se deschidă magazinul”. Stelian cară bucuros un televizor la care tânjeşte de luni de zile. Este Black Friday şi, la un magazin al unui mare retailer de electrocasnice din Capitală, zeci de amatori de chilipiruri scotocesc rafturile.

Deşi responsabilii centrului situat în zona Obor din Capitală s-au pregătit pentru ce este mai ”rău”, afluenţa de clienţi nu este extraordinară. Mulţi intră, puţini ies fără ceva în mână chiar dacă nu toţi sunt mulţumiţi. Majoritatea celor care trec pragul complexului întins pe două etaje sunt chiar dezamăgiţi, pentru că aşteptau reduceri mult mai mari. ”Voiam televizorul ăsta dar reducerea este de doar 100 de lei. Nu pot să plătesc 1.200 de lei sub nici o formă. Mă uit la el şi plec”, spune dezamăgită Nica Malanca. 

După ce a umblat printre rafturi preţ de 10 minute, Stelian s-a hotărât şi a pus ochii pe un televizor Sony care costa 2.600 de lei iar acum este redus cu 800 de lei. ”Aşa reducere mai zic şi eu! A meritat să mă scol aşa dimineaţă”, se bucură ca un copil Laurenţiu.

Dacă amatorii de televizoare şi electrocasnice bune şi ieftine se declară mulţumiţi, cei care doreau să achiziţioneze telefoane de fiţe cu puţini bani sunt cei mai supăraţi. ”Astea nu sunt reduceri, sunt glume”, protestează, în timp ce iese din magazin, Cornel.

”Pentru noi, Black Friday, este cel mai important eveniment din întregul an, iar reducerile, cel puţin la electrocasnice, sunt duble decât în mod obişnuit. Ajung şi la 80 la sută. Avem televizoare de la 999 de lei, electrocasnice mari de la 499 de lei. Pentru a face faţă am suplimentat numărul caselor şi am uşurat sistemul de facturare”, ne-a declarat George Mateescu, reprezentantul retailerului Flanco. 

Și tractoarele au avut preț redus

Mâncare pentru câini, jucării, telefoane, laptopuri, maşini sau locuinţe. Totul a fost de vânzare, vineri (20 noiembrie), la preţ redus. De Black Friday, comercianţii s-au întrecut pe ei: au băgat în promoţii chiar şi utilaje agricole. Un tractor Armatrac a fost scos la vânzare pe siteul eMag pentru 99.999 de lei. Un adevărat chilipir, având în vedere că preţul real era peste 184.000 de lei. Vehiculul are un motor de 4.400 cmc, care dezvoltă nu mai puţin de 83 de cai putere, iar la volanul lui muncile câmpului sunt floare la ureche. Mai ales că, în timpul muncii, şoferul se răsfaţă într-o cabină ultramodernă, dotată cu CD player, volan reglabil pe înălţime, sisteme de încălzire şi aer condiţionat. În premieră, au fost scoase la vânzare și lingouri de aur, cu greutatea de 5, 10 și 20 de grame.

Stocuri epuizate în câteva secunde

Până la amiază, în sistemul PayU s-au procesat 75% din numărul total de tranzacţii înregistrat de Black Friday anul trecut. În intervalul 00:01AM şi 12:00PM, adică în primele 12 ore din ziua de Black Friday, cea mai mare tranzacţie s-a ridicat la 18.000 de lei şi a fost efectuată în jurul orei 10.00, scrie alexradescu.ro. Categoriile de produse cu cea mai mare căutare au fost IT&C (63% din numărul total de tranzacţii şi 78% din valoarea totală a tranzacţiilor) şi Fashion (12% din număr de tranzacţii şi 5% ca valoare). Site-ul eMAG a fost accesat de 2 milioane de persoane, mai mult decât cel mai mare mall din România într-o lună. 105 milioane de lei este valoarea comenzilor înregistrate până la ora 10.00, iar numărul produselor comandate a fost 220.000. Cel mai căutat produs, cu stocul epuizat în primele 30 de secunde, a fost Apple iPhone 6, 16GB, Silver. Cea mai scumpă maşină comandată: un Range Rover Sport în valoare de 85.590 de euro, redus de la 105.667 de euro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
anul fara vara jpg
Asigurare locuinta - casa FOTO Shutterstock
monezi jpeg
pansies 7210851 1280 jpg
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image png
turista vulcan jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net