Rom├ónul mort la Nisa, condus pe ultimul drum. Ambasadorul Fran╚Ťei, la Rovinari

image
Cristian Coman a fost ucis în atentatul de la Nisa, de pe 14 iuliefoto: Milena Dragomir

Peste o sut─â de persoane au participat la ├«nmorm├óntarea lui Cristian Coman, rom├ónul mort ├«n urma atentatului de la Nisa. La ceremonie au participat Ambasadorul Fran╚Ťei ├«n Rom├ónia, Maria Ligor, Ministrul delegat pentru Rela╚Ťiile cu Rom├ónii de Pretutindeni, autorit─â╚Ťile jude╚Ťene ╚Öi locale. 30 iulie va fi zi de doliu la Rovinari, de acum ├«ncolo, ├«n memoria lui Cristian Coman.

Rude, prieteni, cuno╚Ötin╚Ťe, simpli cet─â╚Ťeni au pl├óns s├ómb─ât─â la ├«nmorm├óntarea lui Cristian Coman, rovin─âreanul mort ├«n urma atentatului de la Nisa, Fran╚Ťa. P─ârin╚Ťii l-au jelit pe cel plecat prea devreme dintre noi, zeci de persoane care nici m─âcar nu l-au cunoscut au venit ╚Öi au aprins o lum├ónare la c─âp─ât├óiul s─âu. La Rovinari, ora╚Öul natal al t├ón─ârului care a pierit cu c├óteva s─âpt─âm├óni ├«nainte de a ├«mplini 35 de ani, a venit ╚Öi Ambasadorul Fran╚Ťei ├«n Rom├ónia, Excelen╚Ťa Sa Francois Saint-Paul, Maria Ligor, Ministrul delegat pentru Rela╚Ťiile cu Rom├ónii de Pretutindeni ╚Öi autorit─â╚Ťile din Gorj. A fost zi de doliu la Rovinari. ÔÇ×Este zi de doliu, un moment trist pentru noi, pentru comunitate. din p─âcate ceea ce facem noi ast─âzi, nu alin─â deloc durerea familiei. Este mare p─âcat. Pentru mine personal un om care ╚Öi-a ap─ârat familia este un erou. Cristian Coman este un erou ╚Öi sper ca niciunul dintre tinerii rom├óni pleca╚Ťi ├«n str─âin─âtate, ca s─â ├«╚Öi fac─â un viitor, s─â nu se ├«ntoarc─â a╚ÖaÔÇŁ, a declarat Robert Filip, primarul ora╚Öului Rovinari. Prim─âria a acordat un ajutor de urgen╚Ť─â de 5.000 lei Ani╚Öoarei Coman, mama lui Cristian, iar costurile repatrierii au fost suportate de statul francez.

Mama lui Cristian, distrus─â de durere

Ani╚Öoara-Coca Coman, mama lui Cristian, nu s-a putut opri din pl├óns pe tot parcursul slujbei de ├«nmorm├óntare. Al─âturi i-au fost fiica sa, so╚Ťul, alte rude, dar ╚Öi soacra lui Cristian Coman. Coca Coman a purtat ├«n bra╚Ťe o fotografie a fiului s─âu, pe care o s─âruta, iar spre cimitir a dus ├«n bra╚Ťe fotografi norei ╚Öi a nepo╚Ťelului s─âu.

Premierul Ciloș a trimis coroană de flori

image
Localnicii din Rovinari îl plâng cu toţii pe Cristian

Condolean╚Ťe a transmis familiei ├«ndurerate ╚Öi premierul Dacian Cilo╚Ö, care a trimis la Rovinari o coroan─â de flori. De asemenea, ╚Öi reprezentan╚Ťii MAE au trimis o coroan─â ca un pios omagiu adus celui ce a fost Cristian Coman. Opt preo╚Ťi au oficiat slujba de ├«nmorm├óntare a rovin─âreanului care ╚Öi-a pierdut via╚Ťa ├«n atentatul de la Nisa. So╚Ťia ╚Öi fiul acestuia se afl─â ├«nc─â ├«n spital.

To╚Ťi locuitorii din Rovinari ├«l pl├óng

Peste o sut─â de cet─â╚Ťeni din ora╚Öul Rovinari au participat la ├«nmorm├óntarea lui Cristian Coman. Unii dintre ei nu ├«l cuno╚Öteau personal pe t├ón─ârul decedat, ├«ns─â au vrut s─â ├«i aduc─â un ultim omagiu. ÔÇ×Am v─âzut la televizor. Eu stau la un bloc de familia Coman. Mare p─âcat de aceast─â familie minunat─â. Nici nu pot s─â m─â g├óndesc la ce durere au ├«n suflet. Dumnezeu s─â ├«l odihneasc─â ├«n paceÔÇŁ, a spus o femeie. ÔÇ×Locuim ├«n aceea╚Öi zon─â, am lucrat cu tat─âl lui Cristi. Pe copil l-am v─âzut cresc├ónd. Vorbeam cu taic─â-su. Este o mare durere. ├Äl a╚Öteptau s─â vin─â acas─â, ├«n concediu. Este o imens─â durere s─â pierzi un copil. Meserie a ├«nv─â╚Ťat de la taic─â-su, acum a ie╚Öit ╚Öi el la pensieÔÇŁ, a spus un localnic. ÔÇ×├Äi cunosc pe p─ârin╚Ťi, am lucrat la carier─â ├«mpreun─â. Ne povestea despre Cristian c─â plecase ├«n Austria, ├«i mergea bine. Era l─âc─âtu╚Ö, altcecva nu ╚Ötiu. Era b─âiat tare bun. P─ârin╚Ťii mereu ├«l l─âudau. Ei sunt veni╚Ťi aici de la Roman, sunt moldoveni. Nora lor era din Timi╚ÖoaraÔÇŁ, a spus un rovin─ârean

charlene printul albert2 jpg
alex velea ruby jpeg
FotoJet jpg
Catrinel Sandu
David Popovici la revenirea in tara dupa ce a devenit dublu campion mondial la inot la Budapesta (9) jpg
Young Jack Sparrow in new Pirates of the Caribbean movie trailer jpeg
 Recensamant / autorecenzare Inquam Photos / Octav Ganea
arsinel actor jpg
image
image
image
image
george simion freza noua iunie 2022 jpg
calendar ortodox 2021 28 iunie sf chir ioan png
foto1 copy jpg
fosssto1 copy jpg
 Recensamant / autorecenzare Inquam Photos / Octav Ganea
image png