Rovana Plumb NU va fi comisar european? Are probleme cu declarația de avere

rovana plumb europarlamentar jpeg
Rovana Plumb nu a putut justifica convingător un împrumut de 800.000 de leiFOTO: adevarul.ro

Rovana Plumb (59 de ani) a primit un vot negativ, joi, 26 septembrie, în Comisia juridică a Parlamentului European pentru funcţia de comisar european, a anunţat europarlamentarul Siegfried Mureşan. De vină este declarația de avere depusă la Bruxelles care diferă față de cea depusă la București.

Candidatura Rovanei Plumb (59 de ani) a fost respinsă astăzi, 26 septembrie, cu larga majoritate de Comisia Juridică a Parlamentului European. În favoarea Rovanei Plumb au votat 6 europarlamentari, iar împotrivă au votat 15 europarlamentari. S-au abținut 2 europarlamentari”, a scris Siegfried Mureşan, joi, 26 septembrie, pe Facebook.

Eurodeputatul PNL a adăugat că „fără avizul Comisiei Juridice audirea din Comisia de Transport nu poate avea loc”. Rovana Plumb nu a putut justifica convingător un împrumut de 800.000 de euro de la bancă și alte persoane de la persoane diferite.

Cine este Rovana Plumb

Rovana Plumb (58 de ani) este o persoană publică binecunoscută mai ales după 1994, când a intrat în politică și a devenit membru PDSR, apoi PSD ( din 2000).

S-a născut la 22 iunie 1960, la București și este licențiată a Facultății de Utilaje și Ingineria proceselor chimice. Din 2004, este doctor în Managementul Sistemelor industriale.

Rovana Plumb, familia

Noul ministrul al educației, Rovana Plumb este căsătorită cu Dan (1987) și are doi băieți, Andrei și Răzvan. Dan Plumb a lucrat toată viața în turism. Fiul cel mare, Andrei, a cochetat cu muzica, dar nu a rezistat pe piața mizicală. După ce s-a însurat cu Ani (prezentatoare de știri), a început să facă afaceri în domeniul comerțului cu produse din carne. Presa a scris că Andrei Plumb își dorea să devină primarul orașului Tărgoviște, dar el a negat. Fiul cel mic, Răzvan, este cunoscut mai degrabă prin mașinile de lux pe care le conduce și pentru iubitele sale.

Ascensiunea Rovanei Plumb a fost rapidă. În perioada 1984-1994, a fost inginer la Fabrica de cosmetice Miraj, din Capitală, având mai multe funcții. Din 2005, până în 2000, a fost președinte la Societatea Gerovital Cosmetics.

Între 2001 și 2004, a fost președinta Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (rang de secretar de stat), în 2003 a devenit secretarul general al Organizației de Femei Social-Democrate, a fost deputat de Vâlcea și timp de cinci ani a fost europarlamentar.

De câte ori a fost ministru Rovana Plumb

De-a lungul timpului, Rovana Plumb a fost de mai multe ori ministru, în cele mai diferite domenii.

Astfel, Rovana Plumb a fost ministru al mediului și schimbărilor climatice (2012-2014), ministrul muncii și justiției sociale (2014-2015), ministrul fondurilor europene (28 ianuarie 2018, până în prezent).

Rovana Plumb, averea

Potrivit declarației de avere, Rovana Plumb deține patru terenuri în trei județe (Ilfov, Prahova și Dâmbovița), pe o suprafață totală de circa 4.800 mp. Pe fiecare dintre aceste terenuri, Rovana Plumb deține case, plus două apartamente în București, în sectoarele 2 și 6.

Casa din orașul Pantelimon, județul Ilfov, are o suprafață construită de 671 mp. Rovana Plumb a mai declarat bijuterii (lanțuri, brățări, cercei) în valoare de 7.000 euro.

Noul ministrul al educației declară că are datorii în valoare totală de 800.000 de euro, dar nici un leu în conturi.

Ca ministru, Rovana Plumb are un salariu lunar de 8.400 de lei, iar indemnizația de parlamentar este de 4.300 lei. În total, anul trecut, Rovana Plumb a câștigat din aceste activități 153.311 lei.

În octombrie 2014, presa a semnalat faptul că "una dintre maşinile de lux ale familiei Rovanei Plumb - ministrul mediului pe atunci, un Audi Q7, este înmatriculată în Bulgaria, la Ruse, pentru a evita plata timbrului de mediu, care s-ar ridica la aproximativ 3.000 de euro. Ulterior, ANAF a prezentat dovada plății taxei de mediu, scrie adevarul.ro.

Rovana Plumb locuiește în vila sa din orașul Pantelimon, județul Ilfov, care are o suprafață construită de 671 mp.

Citește și:

Alegeri europarlamentare 2019. Rezultatele finale. Cine pleacă la Bruxelles

Universitatea controversată din Elveţia la care Alexandru Cumpănaşu este masterand

sarah anamaria prodan jpg
cub theo rose png
claudia patrascanu copii png
image png
giselle si tom brady
Kate Middleton (3) jpg
https   www prosport ro wp content uploads 2022 03 Transformare socanta a pilotului Daniel Onoriu cum a ajuns sa arate dupa 55 de zile de coma si cu un stomac cat un pix FOTO webp
Soldati rusi in regiunea Herson FOTO Profimedia
Lupeni Foto Daniel Guță JPG
Aleksandr Dughin, la funeraliile fiicei sale, Daria Dughina FOTO Profimedia
image
image
image
image
8 salariu marian godina 5 jpg jpeg
calendar ortodox 2021 07 octombrie serghie si vah jpeg
Kate Middleton
pxclimateaction 4168906 1920 jpg
elena udrea adrian alexandrov jpeg
police gb15dc8736 1920 jpg