Ruby, eroul de la Vama Borş. A prins un bărbat care încerca să bage în țară droguri de 1 milion de euro

Ultima actualizare:

    In interiorul bordului era ascuns un pachet cu cocaină şi heroină
In interiorul bordului era ascuns un pachet cu cocaină şi heroină

Un român cu maşina burduşită de droguri a încercat miercuri să intre în România pe la Vama Borş. Câinele de serviciu Ruby a mirosit marfa şi l-a dat pe mâna poliţiştilor de frontieră pe traficant. Bărbatul încercase să introducă în ţară cocaină şi heroină în valoare de peste 1 milion de euro, drogurile fiind găsite ascunse în bordul maşinii, iar destinatarul, un albanez rezident în România, a ajuns în Arestul Poliţiei Capitalei.

4,5 kg de cocaină şi peste 8 kg de heroină urmau să ajungă la un cetăţean albanez din Bucureşti, dar au fost găsite la timp de câinele Direcţiei Generale a Vămilor. Pachetele erau bine ascunse în bord. Iniţial, ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi Oradea şi lucrătorii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borş care au controlat maşina, au găsit doar cutii din carton cu haine şi lenjerii pentru pat. Ca atare, ei au cerut ajutorul “lucrătorilor din cadrul Direcţiei Generale a Vămilor, respectiv a câinelui de serviciu”.

Este vorba despre câinele Ruby, un shar-pey în vârstă de 4 ani, unul dintre cei mai buni câini antidrog din ţară. “În urma controlului, câinele de serviciu a indicat partea din dreapta a bordului maşinii, în zona torpedoului. S-a procedat la demontarea torpedoului, ocazie cu care a fost descoperit un locaş special amenajat, disimulat în spatele cutiei torpedoului, unde au fost găsite 13 calupuri dreptunghiulare, 9 dintre acestea fiind ambalate în scotch de culoare maro, având aceleaşi dimensiuni, iar 4 dintre acestea fiind ambalate în folie alimentară transparentă, ce conţineau cantitatea de 4,5 kg de cocaină şi peste 8 kg de heroină, cu o valoare totală de peste 1 milion de euro”, se arată într-un comunicat.

După anchetă, anchetatorii au stabilit că drogurile au fost procurate din Belgia şi au ajuns în România pe ruta Franţa – Austria – Ungaria, urmând să fie predate unui albanez cu domiciliul în România, care a fost păcălit şi prins în flagrant.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
bujori1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net