Rug─âciunea care i-a schimbat via╚Ťa Regelui Mihai! Aceste cuvinte i-au marcat ├«ntreaga existen╚Ť─â

simeon stalpnicul png
Regele Mihai s-a ghidat ├«ntotdeauna ├«n via╚Ť─â dup─â anumite principe morale solide, care l-au transformat ├«ntr-un suveran ├«n╚ŤeleptFoto: arhiv─â personal─â

Regele Mihai a fost un model de modestie, ├«n╚Ťelepciune ╚Öi demnitate ╚Öi, cu toate c─â oamenii politici din diverse perioade istorice l-au ├«mpiedicat s─â fie un lider pentru rom├óni, Maiestatea Sa nu s-a ab─âtut niciodat─â de la calea pe care ╚Öi-a propus s─â o urmeze ├«nc─â din copil─ârie.

Pu╚Ťini ╚Ötiu ├«ns─â c─â Regele Mihai a fost puternic influen╚Ťat de un mesaj ╚Öi o rug─âciune pe care le-a g─âsit ├«n urm─â cu mult timp ╚Öi pe care le-a p─âstrat cu sfin╚Ťenie. Acele cuvinte l-au marcat ╚Öi au devenit ca un crez personal ├«n via╚Ť─â.

├Än dialogurile cu Mircea Ciobanu, din 1991, Regele Mihai povestea c─â a g─âsit scris─â pe o foaie de h├órtie o rug─âciune, dar cel care o transmisese, a uitat s─â scrie ╚Öi numele autorului. Aceasta avea s─â devin─â, ├«ns─â, rug─âciunea preferat─â a regelui ╚Öi demonstra faptul c─â Mihai d─âdea o foarte mare importan╚Ť─â credin╚Ťei cre╚Ötine:

"P─ârinte ceresc, care ai f─âcut oamenii dup─â asemuirea Ta, care-i iube╚Öti pe to╚Ťi, nu ├«ng─âdui ca familia noastr─â s─â se desprind─â de Tine, f─âurind bariere de ras─â sau culoare.┬áPrecum Fiul T─âu, M├óntuitorul nostru s-a f─âcut dintr-o femeie evreic─â, s-a bucurat de credin╚Ťa unei femei siriene ╚Öi a unui soldat roman, i-a primit bine pe grecii care l-au c─âutat ╚Öi a l─âsat s─â-i poarte crucea un african, a╚Öa ├«nva╚Ť─â-ne ╚Öi pe noi s─â-i primim la fel pe to╚Ťi, de toate rasele, ca pe mo╚Ötenitorii ├Ämp─âr─â╚Ťiei lui Iisus Hristos, Domnul nostru", era rug─âciunea pe care o spunea mereu Regele Mihai.

De asemenea, ultimul suveran al Rom├óniei a mai m─ârturisit c─â au mai existat c├óteva cuvinte care i-au marcat viziunea despre via╚Ť─â ╚Öi care l-au c─âl─âuzit s─â-╚Öi p─âstreze ├«ntotdeauna demnitatea ╚Öi onoarea, at├ót fa╚Ť─â de cei care l-au iubit, c├ót ╚Öi fa╚Ť─â de cei care i-au fost potrivnici:

"Am g─âsit mai demult scris pe o plac─â de faian╚Ť─â urm─âtoarele cuvinte:

- A fi t─âcut este o umilin╚Ť─â.

- A fi tăcut când e vorba de defectele altora este calitate.

- A fi t─âcut ├«n a nu rosti cuvinte inutile este peniten╚Ť─â.

- A fi t─âcut la locul ╚Öi la timpul potrivit este pruden╚Ť─â.

- A fi t─âcut c├ónd ├«╚Ťi duci crucea este eroism", spunea Regele Mihai, conform Realitatea.net.

646x404 jpg
wizz air avion jpeg
jennifer lopez ben affleck jpg
soferi opriti de politisti jpeg
Anne Heche FOTO Getty Images
caliu clejani jpg
FotoJet (2) jpg
6 act gheorghe dinca foto  mediafax politia romana jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
6 act gheorghe dinca foto  mediafax politia romana jpeg
fbi donald trump 2 webp
calendar ortodox 2021 13 august sf tihon din zadonsk png
calendar ortodox 2021 12 august sfintii mucenici fotie si anichint png
FotoJet (1) jpg
wizz air avion jpeg