Rugăciunea și acatistul de Sfântul Nicolae. Sunt cele mai puternice! Rostește-le și în viața se va întâmpla o minune

Ultima actualizare:

    Sfântul Nicolae este unul dintre cei mai importanți din lumea creștină
Sfântul Nicolae este unul dintre cei mai importanți din lumea creștină

Pe 6 decembrie este sărbătoarea Sfântului Nicolae iar rugăciunea și acatistul Sfântului Nicolae aduc îndreptare, sănătate și bucurie. Click! îți prezintă rugăciunea și acatistul unuia dintre cei mai cunoscuți sfinți creștini, ocrotitorul copiilor mici, al fetelor necăsătorite, dar şi al celor nedrepăţiți, al călătorilor şi comercianţilor.

În această zi sfântă nu ai voie să te cerți cu nimeni, nu ai voie să porți dușmănie și trebuie să fii tot timpul cu zâmbetul pe buze, asta pentru a-ți merge bine tot anul viitor.

”O, preabunule părinte Nicolae, păstorul și învățătorul celor ce aleargă cu credință către a ta folosire și cu fierbinte rugăciune te cheamă pe tine, sârguiește degrab a le ajuta. Izbăvește turma lui Hristos de lupii ce o răpesc pe ea și toate părțile creștinești le ocrotește și le păzește, prin sfintele tale rugăciuni, de gâlcevile lumești, de cutremur, de venirea altor neamuri, de robie și de războiul cel dintre noi, de foamete, de potop, de sabie, de boală și de moarte grabnică. Și precum ai miluit pe cei trei bărbați care ședeau în temniță și i-ai izbăvit pe ei de mânia împăratului și de tăierea sabiei, așa ne miluiește și pe noi cei ce cu mintea, cu cuvântul și cu lucrul suntem întru întunericul păcatelor și ne izbăvește de mânia lui Dumnezeu și de chinul cel veșnic ca prin mijlocirea ta, cu ajutorul, cu mila și cu harul lui Hristos, Dumnezeu să ne dea viață liniștită și fără de păcat, ca să viețuim în veacul acesta, și de partea stării de-a stânga să ne izbăvească și în partea de-a dreapta, împreună cu toți sfinții, să ne învrednicim. Amin”.

Acatistul Sfântului Nicolae

”Cel ce verși mir de mult preț la toata lumea și mie celui nevrednic si mai mult decât toți păcătos, dăruiește-mi ca să-ți aduc ție cântare, Părinte Nicolae. Tu, cel ce ai îndrăznire către Dumnezeu, slobozește-mă din toate necazurile ca să cânt ție : bucură-te, Sfinte Nicolae, mare făcător de minuni! Arătatu-te-ai în vis împăratului celui cinstitor de Dumnezeu și pentru moartea voievozilor acelora l-ai îngrozit pe el și degrab ascultând de porunca ta, Nicolae, a poruncit ca să-i libereze pe dânșii. Pentru aceea ei au fost cuprinși de bucurie și de frică, iar eu cu dânșii grăiesc ție, Sfinte Nicolae :

Bucură-te, capul cel sfințit;Bucură-te, cel ce ai sfaramat capul cel diavolesc cu rugaciunile tale;Bucură-te, slujitorule al Imparatului tuturor;Bucură-te, ajutatorul celor credinciosi;Bucură-te, intarirea Ortodoxiei;Bucură-te, pierzătorul celor fără de lege;Bucură-te, cel ce ești insuflat cu suflarea Duhului Sfânt;Bucură-te, cel ce ai pierdut viforul mulțimii zeilor;Bucură-te, cel ce ești dimpreună vorbitor cu îngerii;Bucură-te, izgonitorul demonilor;Bucură-te, graiule al dumnezeieștilor cuvinte;Bucură-te, cel ce ai astupat gurile ereticilor;Bucură-te, Sfinte Ierarhe Nicolae, mare făcător de minuni !(…)”

Citește tot acatistul pe doxologia.ro

Citiți și

Tradiții care atrag norocul în viața noastră de Sfântul Nicoale

Cum este celebrat Sfântul Nicolae în lume

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net