Rugăciunea unui medic șpăgar: „Doamne, apără-mă de procurori”

Ultima actualizare:

    Meedicul chirurg care a pretins șpagă de la pacienți a fost reținut de procuroriSursa foto: Adevărul
Meedicul chirurg care a pretins șpagă de la pacienți a fost reținut de procuroriSursa foto: Adevărul

Gheorghe Neață, un medic chirurg de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu a fost reţinut de procurori pentru 24 de ore, fiind acuzat de luare de mită. Cazul nu este singular în România, însă se deosebește prin faptul că, de această dată, anchetatorii au făcut publică o rugăciune a medicului pe care bărbatul o rostea zilnic în cabinet.Practic, tot ce omul vorbea de unul singur în birou era înregistrat de microfoane „plantate” ca urmare a filajului.

Rugăciunea unui medic șpăgar, înregistrată de microfoanele plantate în birou

Patru denunțuri l-au vizat pe medicul chirurg Gheorghe Neață, care avea ascunși în biroul său din cadrul spitalului, într-un dulap din lemn, sume de bani în valoare totală de peste 71.000 RON, din care 52.200 lei, restul valută (3400 euro şi 350 lire sterline).  Au mai fost găsite şi numeroase alte bunuri, cum ar fi: băuturi alcoolice, cafea, parfumuri, ţigări, scrie Adevărul. 

„Doamne, apără-mă de procurori”

Anchetatorii au montat microfoane în cabinetul medicului și astfel au aflat că acesta rostea în fiecare dimineaţă o rugăciune în care îi cerea ajutorul lui Dumnezeu pentru a-i da mulţi bani şi să fie ferit de procurori:  „Doamne. Maica Domnului, dă-mi sănătate, bani mulţi, bine lui A ....fereşte-mă de boală, fereşte-mă de procurori, ...!", scrie într-un comunicat transmis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.

„Buuun! Mi-a dat 5 milioane”

Mai mult decât atât, medicul purta monologuri în care vorbea tot despre mita oferită de pacienţi, rezultând că era obsedat de bani:  „Subţire de tot. 4, 5.,6.... Aaa. Bun, mă! Buuun Mi-a dat 5 milioane, hai .. păi da. Şase. Normal, trebuia să fie 6“. 

„Dacă e speranţă de ceva bănuţi, internez!“ 

Din alt monolog rezultă că medicul era interesat doar de bani: ”Dacă e speranţă de ceva bănuţi, internez! Dacă nu, nu internez!»“, se mai arată în comunicatul de presă transmis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj. 

Nouă șpăgi de la pacienţi în 10 zile  

Patru denunţuri au fost depuse împotriva medicului, iar procurorii au stabilit că a primit şpăgi de la nouă pacienţi în zece zile. Până în prezent s-au aprobat în cauză 13 infracţiuni de luare de mită. Medicul Gheorghe Neaţă a fost directorul spitalului din Târgu Jiu şi consilier judeţean PSD şi PD-L.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net