Rusalii 2015: Cele mai inedite superstiții


    Rusalii 2015: Hora ielelorfoto: cultural.bzi.ro
Rusalii 2015: Hora ielelorfoto: cultural.bzi.ro

Ziua de 31 mai a fost sabilită drept ziua de Rusalii 2015, atunci împlinindu-se exact 50 de zile de la Paști, sărbătoarea fiind cunoscută și sub denumirea de „Cincizecime”. Rusaliile sunt dedicate, în special, spiritelor morților, iar din acest motiv există o sumedenie de superstiții înfricoșătoare despre această zi.

Ani de-a rândul, oamenii au crezut în fel și fel de superstiții legate de această sărbătoare, iar de Rusalii 2015, bătrânii încă se mai tem de lucrurile rele care s-ar putea întâmpla în această zi și în ziua de după, denumită „Lunea Sfântului Duh”. Aceștia fac fel de fel de ritualuri pentru a nu stârni mânia ielelor și pentru a scăpa cu bine de această sărbătoare. Iată câteva superstiții despre Rusalii 2015.

Rusalii 2015: Cine sunt ielele

Se spune că ielele sau Rusaliile sunt spiritele morților care au părăsit mormintele la Joia Mare (cea dinainte de Paști) și au petrecut Paștele cu cei vii, potrivit Adevărul. Acestea refuză să se mai întoarcă în lumea lor, iar în plus, acestea fac rău oamenilor de pe pământ. La Rusalii 2015, este bine să te ferești de farmecele acestor ființe, întrucât se spune că îi pot înnebuni pe oameni. Pentru a se feri de ele și pentru a le îmbuna, oamenii le-au găsit denumiri precum „Iele”, „Zâne” și „Frumoase”, evitând să le spună Rusalii.

Rusalii 2015: Nu dormi sub cerul liber

Conform credinței populare, în noaptea de rusalii oamenii sunt predispuși farmecelor ielelor. Pentru a te feri de ele și pentru a nu lua parte la dansul lor, numit „Hora Ielelor”, în noaptea de Rusalii 2015 nu dormi sub cerul liber și nu te duce la fântână. Se spune că ielele pot fermeca pe oricine, iar farmecele lor aduc necazuri oamenilor.

Rusalii 2015: Nu arunca lăturile

Oamenii de la țară cred că nu este bine să arunci lăturile de Rusalii 2015. Acestea pot ajunge în gura morților care bântuie pe afară. Se spune că aceștia se vor mânia și se vor răzbuna. Din același motiv nu este bine nici să mături în această zi. Cel mai bine este ca treburile casei să fie lăsate până după sfârșitul sărbătorii.

Bacalaureat 2015 Subiecte Geografie, Biologie, Chimie, Fizică

adela popescu si radu valcan si au anulat planurile de vacanta 2 jpg
cub smiley png
Oxi de la Chefi la Cutite 5 jpg
Jorge la Survivor (1) jpg
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
cub mircea bravo png
cub claudia pavel cream png
cub irinel columbeanu  monica gabor mr pink png
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 3 februarie sfantul simeon doxologia jpeg
foto1 sorin balos chirurg de top  blur la femeieB jpg
rate marite jpg
fototapet steag sua 15514 jpg
16x9   theodor andrei jpg
guineea jpg