S-a dat startul la o nouă ediție a titlurilor de stat Tezaur. Până când pot fi cumpărate și cu ce dobânzi

Ultima actualizare:

Românii pot investi, începând de luni, 9 septembrie, în noi titluri de stat Tezaur, cu maturităţi de 1, 3 şi 5 ani şi dobânzi anuale neimpozabile de 5,8%, 6,6% şi, respectiv, 7%, a anunţat Ministerul Finanţelor. De la începutul acestui an au avut loc nouă astfel de emisiuni.

Perioada în care românii pot achziționa titluri de stat

titluri de stat programul tezaur jpeg

De la începutul acestui an, în cele 9 emisiuni, peste 242.000 de persoane au ales să investească mai mult de 10,5 miliarde lei.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Finnațelor, titlurile de stat pot fi cumpărate între 9 septembrie şi 3 octombrie 2024 online.

Acestea pot fi achiziționate numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV.

Operaţiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat Tezaur, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar, un alt cont de subscriere, sau un cont Junior.

Cum pot fi achiziționate titlurile de stat

Între 9 septembrie 2024 şi 4 octombrie 2024, titlurile pot fi achiziţionate de la sediul unităţilor Trezoreriei Statului, iar între 9 septembrie 2024 şi 3 octombrie 2024 în mediul urban şi 9 septembrie - 02 octombrie 2024 în mediul rural, prin subunităţile poştale ale CN Poşta Română SA.

„Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans.

În plus, un investitor are libertatea de a efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri", se arată în comunicatul MF.

Potrivit sursei citate, sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii.

Titlurile de stat Fidelis

Emisiunile de titluri de stat Fidelis, prin care Guvernul României vinde titluri de stat micilor investitori la dobânzi neimpozabile şi de multe ori mai atractive decât ofertele bancare, vor avea o frecvenţă mai mare pe parcursul unui an, după ce autoritățile au constat o cerere în creștere.

Astfel, Executivul se va finanţa mai des de la populaţie prin Fidelis, prin 6 emisiuni pe an, faţă de 4 cât erau până acum.

„Având în vedere reuşitele, frecvenţa emisiunilor Fidelis va creşte de la 4 la 6 pe an astfel că următoarea va fi în august, urmată de octombrie şi decembrie“, a spus Alin Andrieş, secretar de stat Ministerul Finanţelor.

La ediția din august, românii au investit peste 3,2 miliarde.

Emisiunea din august 2024 a avut scadențe de 1 an și 5 ani și dobânzi anuale de 5,8% și, respectiv 7% în moneda națională, respectiv 4%, și 5% pentru titlurile de stat în euro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Meghan Markle în Columbia Foto Profimedia jpg
PAG 3 MAIN Inundații la Slobozia Conachi 1 FOTO Tudor Neacșu jpg
submarinul titan profimedia jpg
cutremur seismograf depositphotos1 jpg
Dieta mediteraneana - mancare sanatoasa - legume FOTO Shutterstock
Euro dolari lei bancnote bani FOTO Shutterstock jpg
avioane parcate aeroport aterizare avion frankfurt shutterstock 1702941451 jpg
foto1 examen bac jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net