S-a deschis primul centru de vaccinare non-stop la Timișoara

Ultima actualizare:

    Valeriu Gheorghiţă a anunțat că evenimente similare celui de la Timişoara
Valeriu Gheorghiţă a anunțat că evenimente similare celui de la Timişoara

S-a deschis primul centru de vaccinare non-stop la Timișoara, iar imunizarea se face doar cu serul de la Pfizer-BionTech. Centrul dispune de 4 fluxuri pe zi și 4 pe timp de noapte pentru 480 de persoane în 24 de ore, șapte zile pe săptămână.

Centrul de vaccinare non-stop de la Timişoara a început, în noaptea de luni spre marţi, imunizarea şi pe timpul nopţii, după ce platforma a fost actualizată pentru a permite programările. 

Primul centru de vaccinare non-stop, o premieră națională

La sfârşitul lunii martie, la Timişoara a fost anunțată o nouă premieră naţională, un centru de vaccinare împotriva COVID-19 cu funcţionare non-stop. Centrul este găzduit de Spitalul Județean de Urgență din Timișoara, în cadrul secției de Ortopedie. 

Însă până la 20 aprilie, medicii au vaccinat până seara târziu numai persoanele care nu au reuşit să ajungă la timp la programarea pe care o aveau peste zi. Motivul?  O perioadă de timp, platforma de programare nu a permis înscrierea pe liste după ora 20.00. 

Directorul spitalului, Raul Pătrașcu, a explicat atunci că „Platforma naţională trebuie upgradată că să poată accepta programări după programul normal care se termină la 7 seara. Colegii de la STS pot lucra doar noaptea ca să nu blocheze activitatea de la toate centrele din toată ţară. Ei lucrează deja de când au primit acceptul, o dată cu noi, de joi seară, şi ne-au notificat că două nopţi vor lucra, astfel încât programările vor putea fi făcute până la orele dimineţii”.

STS a reuşit însă să facă modificările în platforma naţională, iar acum cei care doresc se pot programa şi pe timpul nopţii să se imunizeze cu serul Pfizer. 

Cine au fost primii pacienți 

În prima noapte de vaccinare, luni spre marţi, s-au înscris 14 persoane. Primii doi pacienţi vaccinaţi au fost doi tineri, soţ şi soţie. Au venit la centrul de la Spitalul Judeţean din Timişoara puţin înainte de miezul nopţii şi au aşteptat afară până la miezul nopții. Cei doi spun că nu ei au ales să se vaccineze noaptea, ci platforma naţională i-a repartizat la acea ora. Însă, cel mai mult i-a bucurat faptul că nu au fost nevoiţi să aştepte prea mult.

Vaccinarea de noapte se va face tot 4 fluxuri la fel ca pe timpul zilei. Un medic, o asistenţă şi mai mulţi studenţi la Medicină sunt prezenţi pentru a-i primi pe cei care vor să se imunizeze împotriva COVID 19. „În această perioada nu a scăzut numărul vaccinarilor în acest centru, ci pur şi simplu am condensat numărul persoanelor care ar fi trebuit vaccinate într-un interval de 24 de ore în perioada de 12 ore cu menţiunea că medicii au fost aici 24 din 24”, a mai declarat Răul Pătraşcu, managerul Spitalului Judeţean din Timişoara.

Până în prezent, la centrul de vaccinare din cadrul Spitalului Judeţean au fost vaccinaţi între 480 şi 520 de oameni pe zi, iar la nivelul întregului judeţ, până luni, au fost administrate 196.677 doze vaccin împotriva virusului SARS-CoV-2.

CITEȘTE ȘI: Totul despre centrele de vaccinare drive-thru. Ce sunt. Când vor fi deschise. Care va fi procedura

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
profesor jpg
daniel david ubb fb jpg
phone 292994 1280 jpg
Izvorul de la Manastirea Sf  Dionisie Exiguul si Sf  Efrem jpg
4 front poza mare jpg
cat 7032641 1280 jpg
natalia negru st  iosif dimitrie anghel jpg
Greseli de igiena dentara  Sursa foto Pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net