S-a golit «Beciul Domnesc»

image
Celulele, odată pline, sunt astăzi goale

Au plâns în pumni, s-au ruşinat şi au jurat că nu vor mai călca niciodată în infern. Sunt puşcăriaşii de lux, care au ocupat sute de zile “Beciul Domnesc”, după cum a fost botezat Arestul Central al Poliţiei Capitalei. În primăvară, locul devenise neîncăpător, acum e gol.

Mulţi au fost după gratii, puţini au rămas. Acum câteva luni, Arestul Central era plin de afacerişti de top şi de “grei” din politica românească, acuzaţi că au furat statul. Zornăitul de cătuşe celebre devenise un lucru banal, astfel că, de la zi la zi, “Beciul Domnesc” se umplea. “Curăţarea” mafiei de la cel mai înalt nivel a început în octombrie 2014. Personaje care până atunci păreau de neatins au trăit coşmarul vieţii lor. Dorin Cocoş, Gheorghe Ştefan, zis Pinalti, Viorel şi Andrei Hrebenciuc aveau să stea după gratii primele lor 30 de zile. I-au urmat în arest, în ianuarie, Alin Cocoş şi Adriean Videanu. Tot atunci a fost arestat preventiv Cristian David, fost ministru de Interne. În februarie, a ajuns în spatele gratiilor Elena Udrea, în martie, au fost arestaţi pentru fapte de corupţie Horia Georgescu, şeful Agenţiei Naţionale de Integritate, şi Marian Vanghelie, iar în aprilie, au urmat Darius Vâlcov  şi Radu Mazăre.

Adriean Videanu a scăpat după şapte zile

image
Adriean Videanu

Aceiaşi magistraţi care i-au băgat la zdup, i-au şi eliberat rând pe rând. Cel mai puţin a stat Adriean Videanu, o săptămână. În schimb, Dorin Cocoş şi Gheorghe Ştefan au petrecut şase luni după gratii. Şederea lor în arest a fost mereu prelungită, astfel că sintagma “arestat pentru 30 de zile” s-a dovedit a fi un miraj. Într-un final, pe toţi i-a salvat arestul la domiciliu, mai puţin pe Darius Vâlcov, care se chinuie şi acum să iasă. După o perioadă de exil în somptuoasele lor locuinţe, pentru cei mai mulţi, luna iunie a venit ca un colac de salvare. De atunci, sunt cercetaţi în libertate sub control judiciar şi profită la maximum. Elena Udrea şi-a propus să stea până la toamnă pe Litoral, Radu Mazăre se plimbă cu caiacul pe mare, iar Vanghelie, care e închis, de joi seară, în propria casă, dar şi Horia Georgescu, liber şi el ca pasărea cerului, aşteaptă nerăbdători ca soţiile lor să nască. Totul e bine când se termină cu bine. O vorbă pe care o întâlnim în poveştile de adormit copiii.

Câte zile au stat «cazaţi» în arest

image
silviu silvius prigoana jpeg
Andreea Banica (foto Facebook) jpg
Lucile Randon
tonciu prodan reghe jpeg
cristi borcea valentina pelinel milan jpeg
amber heard atunci vs acum jpg
280952814 1610884362606650 749984686026597387 n jpg
laura cosoi jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 26 iunie sf david tesalonic png
silviu silvius prigoana jpeg
E bine în parc, păcat că sunt atâţia ţânţari! jpeg
Lucile Randon
lacul techirghiol apa roz explicatie fenomen constanta 775659 webp
soție george simion jpeg