S-a născut cu trei găuri în inimioară, dar medicii au salvat-o

Ultima actualizare:

    Flaviei i s-au descoperit malformațiile, la scurt timp de la naștere
Flaviei i s-au descoperit malformațiile, la scurt timp de la naștere

Flavia Ştefania Potorac s-a născut prematur, în 4 februarie 2017, iar la două zile de la fericitul eveniment, doctorii i-au depisat o problemă la inimă, un suflu sistolic slab. Mai târziu, specialiștii i-au descoperit trei găuri în inimioară. A urmat o operaţie foarte complicată, dar, acum, Flavia este complet vindecată.

Totul a început încă din primele zile de viaţă, când părinţii au observat că bebeluşa lor nu lua în greutate şi respira greu. Aceştia au plecat în Vaslui pentru a efectua un set de analize amănunţite, iar rezultatul investigaţiilor medicale au scos în evidenţă un adevăr greu de suportat pentru părinţi: frumoasa lor fetiţă s-a născut cu două găuri în inimă, malformaţie care îi punea viaţa în pericol. În zilele următoare, Flavia a suferit prima criză serioasă, iar părinţii au chemat ambulanţa. A fost intubată imediat şi trimisă în regim de urgenţă la un spital din Iaşi. Acolo au stat trei săptămâni. Medicii i-au recomandat schimbarea alimentaţiei, iar bebeluşa a început să ia în greutate, 400 de grame într-o lună.

Din Iaşi, Flavia a fost transferată la Târgu Mureş, unde medicii i-au șase diagnostice. Tot acolo părinții au aflat că fetița are , de fapt, trei găuri în inimioară şi că are o singură valva. Li s-a recomandat să efectueze o operaţie pe cord, de corecţie a malformaţiilor, şi asta cât mai repede, deoarece starea de sănătate a Flaviei se agrava pe zi ce trece.

Părinţii au fost nevoiţi să plece din Spitalul din Târgu Mureş, întrucât nu mai erau locuri, iar din cauza gravităţii bolii, aceştia au decis să se îndrepte către o clinică din străinătate. Au depus dosarul medical la mai multe clinici din Austria, Germania şi Turcia, iar răspunsul a venit în câteva zile de la Spitalul Medical Park din Istanbul, unde medicii turci i-au spus că le pot salva copila.

S-au urcat în primul avion spre Istanbul, iar, în data de 19 iulie, a fost internată la Spitalul Medical Park. După opt zile de investigaţii, analize amănunţite şi multe emoţii, fetiţa a fost supusă intervenţiei chirurgicale pe cord, operaţie care a durat cinci ore. În urma acesteia, starea Flaviei s-a îmbunătăţit considerabil, iar acum este în afara oricărui pericol.


    Mama Flaviei a trecut prin clipe foarte grele, după ce a aflat de problemele de sănătate ale fetiței sale
Mama Flaviei a trecut prin clipe foarte grele, după ce a aflat de problemele de sănătate ale fetiței sale

„În România, eram pasaţi de la un spital la altul, iar medicii erau rezervaţi cu privire la sănătatea copilei mele, din cauză că operaţia ar fi mult prea complicată şi riscantă pentru un bebeluş de doar cinci luni. Fetiţa respira din ce în ce mai greu, refuza să mănânce, iar la 6 luni cântărea doar 3 kilograme, cam cât ar trebui să cântărească un nou-născut. Când începeam să ne pierdem orice speranţă, atunci am trăit un adevărat miracol. Am primit un răspuns pozitiv din Turcia. Dumnezeu ne-a pus în cale pe cei de la Asociaţia Salvează o Inimă, care ne-au achitat operaţia de 8.000 de Euro, iar, acum, fetiţa mea iubită este bine! Nici nu vă puteţi imagina câtă bucurie este în sufletul meu în acest moment, pentru că am trecut, practice, peste noapte de la depresie şi deznădejde, la extaz”, a declarat mama Flaviei Potorac.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net