S-a prăbuşit cu deltaplanul deşi avea 10 ani de zbor

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Avea sute de ore de zbor şi ieşea, la fiecare sfârşit de săptămână, să facă o plimbare cu deltaplanul. Sâmbătă, însă, a fost ultima.

Un bărbat de 50 de ani a murit, după ce deltaplanul cu care zbura s-a prăbuşit lângă oraşul arădean Chişineu-Criş. Este vorba despre Ioan Adoc, un pilot experimentat care deţinea şi un aerodrom privat.

Primarul oraşului Chişineu-Criş, Gheorghe Burdan, a spus că pilotul decedat îi era rudă şi că acesta avea o experienţă de zece ani de zboruri cu deltaplanul, de când şi-a cumpărat un astfel de aparat de zbor motorizat.

„Avea autorizaţiile necesare, inclusiv de la Primărie şi de la Autoritatea Aeronautică", spune Gheorghe Burdan. El a precizat că motorul deltapalnului s-a oprit în aer, la o distanţă de câteva zeci de metri de sol, iar deltaplanul s-a prăbuşit în câmp, la câteva sute de metri de la ieşirea din oraş spre Oradea.

Pilotul a murit, deşi echipajul medical ajuns la faţa locului a încercat timp de zeci de minute să-l resusciteze. Apropiaţii sunt şocaţi de moartea lui Ioan Adoc, mai ales că ştiau că este un profesionist în domeniu. O comisie de anchetă efectuează cercetări pentru a stabili cu exactitate cauzele care au dus la prăbuşirea motodeltaplanului.

Medicii au încercat zeci de minute să-l readucă la viaţă pe Ioan Adoc

simeon stalpnicul png

Accident aviatic şi la Costineşti

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit, ieri, la Costineşti. Aparatul de zbor era folosit în scop publicitar şi survola litoralul, având la bord două persoane.

Avionul s-a prăbuşit în zona Mănăstirii Sfânta Elena din Costineşti, de la o înălţime de 20 de metri. Cele două persoane aflate în avion au supravieţuit, fiind preluate de două echipaje ale Ambulanţei Constanţa şi duse la spital pentru îngrijiri medicale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
președintele iranian s a prăbușit cu elicopterul FOTO EPA jpg
image
image
image
image
image
image
tuneluri autostrada jpg
doctorul mircea beuran jpeg
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net