S-a schimbat directorul STB. Cine este Adrian Criț, noul șef din Administrația Nicușor Dan

Ultima actualizare:

    Adrian Criț a revenit la cârma transportului public din București, după zece ani
Adrian Criț a revenit la cârma transportului public din București, după zece ani

Consiliul de Administrație a numit astăzi, 10 martie, un nou director general al STB. Potrivit datelor tramsmise de reprezenanții instituției, Adrian Criț are o importantă experiență în domeniul transportului și a mai condus Regia în urmă cu zece ani.

Mihai Petcu a fost demis de la conducerea STB, după ce pe 15 noiembrie 2020 preluase mandatul de la Alexandru-Hazem Kansou.


    PMP-istul Mihai Petcu a fost demis astăzi de la conducerea STB
PMP-istul Mihai Petcu a fost demis astăzi de la conducerea STB

În locul său a fost numit Adrian Criț, care a mai fost director general al RATB, în perioada 2010-2011.  

Și el a fost dat jos în urmă cu zece ani, pe motiv ca nu ar fi dus la bun sfârșit mai multe proiecte la care se angajase.

Adrian Criț a absolvit în 1998 Facultatea de Inginerie Mecanică, Secția Motoare cu Ardere Internă din cadrul Universității Politehnică București, iar un an mai târziu a finalizat specializarea postuniversitară în cadrul aceleiași instituții de învățământ, cu tema “Termodinamica motoarelor cu ardere internă”.

Și-a început cariera profesională la Registrul Auto Român, unde a fost, pe rând, inginer Bază de Date Tehnice, șef Colectiv Poluare Autoturisme, șef Compartiment Poluare și șef Departament Coordonare Tehnică, Poluare și Consultanță.

Adrian Criț, noul director general al STB, a mai condus RATB

Apoi, în perioada iunie 2010 - noiembrie 2011 a ocupat funcțiile de director general și președinte al Consiliului de Administrație al Regiei Autonome de Transport București.

Ulterior, în perioada decembrie 2011- iunie 2012 a fost director general și președinte al Consiliului de Conducere al Autorității Metropolitane de Transport București (ATMB), din subordinea Ministerului Transporturilor.

Adrian Criț s-a ocupat și de transportul în zona Metropolitană

În această calitate, s-a implicat în înființarea AMTB, respectiv elaborarea și punerea în aplicare a legislației pentru înființarea și funcționarea acestei instituții, elaborarea Regulamentului de Organizare și Funcționare, elaborarea Strategiei de Transport pe termen mediu din zona metropolitană București, strategie ce a fost pusă la dispoziția MTI spre aprobare, colaborarea cu experți ai Băncii mondiale prin proiectul PODCA.

AMTB a obținut sun conducerea lui o finanțare de un milion de euro și tot Criț a elaborat normele de transport cu autobuzul în zona metropolitană București.

După plecarea de la AMTB, Adrian Criț a condus două firme private (Green Cars SRL și Interlogistic AC SRL), iar din iunie 2016 și până în prezent a fost consilier al directorului general al Registrului Auto Român.

Citește și:

STB a introdus călătoria pe mai multe mijloace de transport cu un bilet valabil o oră. Condiția este să plătești prin SMS sau Aplicație

Cum se curăță vehiculele STB. La sfârșitul săptămânii tot parcul de vehicule a fost spălat și dezinfectat

image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net