S-a schimbat legea! Ce pățesc asistații social care refuză să muncească


    Asistații social sunt obligați de acum să iasă la muncă dacă vor să mai primească ajutoarele de la stat
Asistații social sunt obligați de acum să iasă la muncă dacă vor să mai primească ajutoarele de la stat

Gata! Asistații social nu mai pot refuza să muncească și să meargă la cursuri de calificare. A intrat în vigoare legea care le retrage ajutorul social.

S-au obișnuit să stea acasă și să trăiască pe spinarea statului. Nu vor să se angajeze și refuză să iasă la muncile la care-i cheamă primarii, pe motiv că au copii de crescut, sunt bolnavi ori sunt prost plătiți.

Ca să nu mai existe astfel de situații când lenea e cucuonă mare, autoritățile au stabilit un cadru legal prin care toți cei care trăiesc din venitul minim garantat să nu mai poată refuza angajarea sau cursurile de calificare. Cine o face rămâne fără bani.

Asistații social rămân fără bani dacă refuză să muncească

”Începând cu data de 22 octombrie 2018 a intrat în vigoare Legea nr. 192/2018 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat. Astfel, potrivit noilor prevederi, refuzul unui loc de muncă oferit sau refuzul de a participa la serviciile pentru stimularea ocupării forței de muncă și de formare profesională oferite de agențiile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă atrage încetarea dreptului la ajutorul social . În această situaţie, familia sau persoana singură poate solicita un nou drept după o perioadă de 12 luni de la data deciziei de încetare a dreptului la ajutorul social”, anunță reprezentanții Agenției Municipale pentru Ocuparea Foreței de Muncă București.

Cine este luat în calcul pentru stabilirea ajutorului de la stat

Totodată, persoanele apte de muncă care sunt șomere neidemnizate sunt luate în calcul la stabilirea numărului membrilor de familie pentru determinarea nivelului de venit doar dacă fac dovada că se află înregistrați în evidenţa agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă, că își caută job și că nu au refuzat vreo ofertă.

Persoana aptă de muncă este cea care are între 16 ani (nu urmează o formă de învăţământ cursuri de zi prevăzută de lege) și vârsta standard de pensionare; are starea de sănătate şi capacitatea fizică şi psihică corespunzătoare, care o fac aptă pentru prestarea unei munci.

Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
cub claudia patrascanu gabi badalau png
Dan Negru, prezentoator Kanal D
actorii din wednesday, oripilati de mancarea romaneasca jpg
andreea esca si alexandre eram jpg
Cozonac
shutterstock 165207755B jpg
Fructele pe care trebuie să le ai în casă de sărbători
Cameră de hotel - bagaj FOTO Shutterstock
ronaldo bucurie jpg
image
image
image
image
index webp
brad impodobit jpg
cub cred în românia bran png
niculae si rodica badalau jpg
În Obor, lumea  cumpără orice, de  la mezeluri la brazi jpeg
Fructele pe care trebuie să le ai în casă de sărbători