S-a ținut de cuvânt! Dacian Cioloș l-a demis pe președintele ANAF

Ultima actualizare:

    Președintele ANAF Gelu Diaconu a fost demis de premierul Dacian Cioloș joi, 11 februariefoto: arhivă Adevărul
Președintele ANAF Gelu Diaconu a fost demis de premierul Dacian Cioloș joi, 11 februariefoto: arhivă Adevărul

Premierul Dacian Cioloş l-a demis joi, 11 februarie, pe preşedintele ANAF, Gelu Diaconu, după ce acesta din urmă rufuzase să să-și prezinte demisia la cererea ministerului Finanțelor. ”Este important să nu menținem o stare de ambiguitate la ANAF”, a declarat Cioloș, cu referire la dosarul în care Diaconu este urmărit penal pentru abuz în serviciu.

Şeful Executivului a semnat decizia de eliberare din funcţie a preşedintelui ANAF. De asemenea, Cioloş l-a demis şi pe vicepreşedintele ANAF, Mihai Gogancea-Vătăşoiu, transmite Mediafax, citând surse guvernamentale.

Premierul Dacian Cioloş a confirmat joi la prânz că îl va demite pe Gelu Diaconu precizând că aşteaptă o propunere de înlocuire de la ministrul de Finanţe.

Primul-ministru a subliniat că ''este important să nu menţinem o stare de ambiguitate la ANAF'', pentru ca aceasta să rămână o ''structură credibilă''.

Preşedintele ANAF, Gelu Diaconu, a refuzat, joi, cererea ministerului Finanţelor de a-şi prezenta demisia, calificând dosarul DNA în care este urmărit penal pentru abuz în serviciu şi favorizarea făptuitorului, alături de vicepreşedintele Mihai Gogancea-Vătăşoiu, drept "kafkian".

Preşedintele ANAF, Gelu Ştefan Diaconu, şi vicepreşedintele ANAF, Mihai Gogancea-Vătăşoiu, au fost puşi sub acuzare de către DNA în dosarul deputaţilor Mădălin Voicu şi Nicolae Păun.

Diaconu şi Gogancea-Vătăşoiu sunt urmăriţi penal pentru favorizarea făptuitorului şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau altul, a transmis DNA. Preşedintele ANAF a stat miercuri circa o oră la sediul DNA.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net