Să înceapă distracția! Plajele de pe litoral, gata să primească turiști

Ultima actualizare:

Activitatea de pregătire a plajelor pentru sezonul estival s-a încheiat, iar acestea sunt gata să primească turiști, a anunțat Ministerul Mediului. Le puteți „testa” chiar din acest weekend, de 1 Mai.

Pregătirea plajelor a început încă din februarie
Pregătirea plajelor a început încă din februarie

Pregătirea plajelor a început încă de la jumătatea lunii februarie, 4 tractoare echipate cu remorcă și cu discuri de ecologizare mecanizată, autobasculante, buldozere, buldoexcavatoare, dar și lucrători de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Constanța au muncit la foc continuu. Mai întâi s-a făcut igienizarea manuală pe 200 de hectare, apoi a fost nevoie de o igienizare mecanizată pe 250 de hectare și de nivelare pe 170 ha din suprafața turistică a plajelor. S-au demontat gardurile de stuf montate înainte de sezonul rece, pe o lungime de 7.000 de metri.

 S-au strâns 40 de tone de gunoaie 

De asemenea, au fost nivelate depozitele de nisip constituite în 17.000 de metri cubi la malul mării care au fost ridicate împotriva eroziunii marine și eoliene, precizează Apele Române Dobrogea-Litoral. Cantitatea de deșeuri adunată în toată această perioadă se ridică la 40 de tone.

De acum, ștafeta a fost dată mai departe administratorilor acestor plaje, care le vor gestiona pe toată perioada sezonului estival. Mulți deja au amenajat beach-baruri, au instalat umbrele și șezlonguri. „După ce au fost igienizate manual și mecanic, după ce au fost afânate și nivelate, suprafețele de nisip de pe litoralul românesc sunt gata să primească turiștii. Îngrijirea plajelor în timpul verii va cădea în sarcina operatorilor de plajă care, până la venirea turiștilor, vor amenaja suprafețele de plajă în conformitate cu reglementările în vigoare. Toți cei 407 agenți economici care dețin contracte de închiriere și-au preluat sectoarele de plajă de la Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral după ce suprafețele de nisip au fost complet ecologizate, nivelate și afânate”, anunță autoritățile.

Mamaia și Costinești, cele mai aglomerate stațiuni, de 1 Mai

Dacă vreți să fiți primii care profită de cel mai curat și mai proaspăt nisip de la malul mării, puteți merge pe litoral în acest weekend, de 1 Mai. Operatorii din turism s-au pregătit pentru deschiderea sezonului estival 2022 cu peste 100 de unități de cazare, iar potrivit rezervărilor făcute până în acest moment, gradul de ocupare a hotelurilor care au lansat pachete speciale de 1 Mai este de 80%. Stațiunile Mamaia și Costinești vor fi cele mai aglomerate, arată datele Litoralulromanesc.ro. Tarifele pornesc de la 113 lei/noapte pentru două persoane, sumă ce acoperă doar cazarea, fără masă sau alte servicii, la un hotel de 3 stele din Eforie Nord.

Aveți un pont sau mai multe informații pe subiect? Scrieți-ne pe adresa pont@click.ro.

image
image
image
image
image
image
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net