Salariații, vouchere de vacanţă de 10 milioane de euro

Ultima actualizare:

    Angajații care au primit tichete de vacanță s-au bucurat tare mult (foto:Dorin Constanda)
Angajații care au primit tichete de vacanță s-au bucurat tare mult (foto:Dorin Constanda)

Putem pleca în concediu și cu vouchere de vacanţă primite de la serviciu. Anul trecut, s-au cumpărat cu ele sejuri în valoare de 10 milioane de euro.

Cine lucrează la privat și are parte de un patron responsabil și-a făcut vacanța anul trecut cu vouchere.

Potrivit Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), sejururile în România cumpărate anul trecut cu acestea au totalizat aproximativ 10 milioane de euro, o sumă de aproape patru ori mai mare faţă de 2015 şi de şase ori mai mare faţă de 2014.

Pentru acest an, se estimează o creştere de 38 de ori a sumei, dacă vor fi acordate voucherele de vacanţă în valoare de 1.450 de lei pentru fiecare bugetar.

Stimulentul nu este primit de bugetari

”Anul trecut au fost acordate 1,1 milioane de vouchere, potrivit informaţiilor primite de ANAT de la Ministerul Finanţeor Publice, un număr de 3,5 ori mai mare faţă de 2015 şi de 5,5 ori mai multe decât în urmă cu doi ani, când au fost date angajaţilor 207.000 de vouchere de vacanţă”, arată reprezentanții ANAT.

Cu aceste vouchere se pot achiziționa doar vacanțe în țară, astfel că în 2016 vânzările la hotelurile autohtone au crescut cu 15%.

“Anul trecut au fost acordate vouchere de vacanţă numai în sistemul privat, instituţiile publice având, în continuare, interdicţie pentru acest stimulent salarial. Dacă de la 1 iulie fiecare bugetar va primi vouchere în valoare de 1.450 de lei, şi le va şi folosi în acest an, valoarea aferentă anului trecut ar putea creşte de 38 de ori. Pentru industria turismului vor fi mai mulţi bani pentru investiţii în creşterea calităţii seriviilor”, a explicat Alin Burcea, preşedintele ANAT.

Cele mai multe tichete, folosite la băi

Cele mai multe vouchere au fost folosite anul trecut pentru cumpărarea de sejururi în staţiunile balneare, de pe litoral şi în Delta Dunării, care au avut vânzări mai mari cu 18%, 12%, respectiv 20%.  

Vouchere de vacanţă au fost introduse pe piaţa din România în 2009, dar acordarea lor a fost oprită în sistemul public după un an, din cauza crizei economice, şi de atunci este restricţionată an de an prin act normativ. Legea a fost promovată pentru protejarea stării de sănătate a angajaţilor şi prevede impozite reduse în cazul angajatorilor care oferă bonurile valorice salariaţilor lor. Un alt scop al legii este creşterea turismului intern, ultima variantă a actului normativ, aprobată în 2015, prevede înlocuirea primelor de vacanţă cu care puteau fi cumpărate sejururi externe şi erau taxate similar salariului pentru angajator, cu voucherele de vacanţă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Meghan Markle interviu, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
mosmon baia mare jpg
apartament pixabay jpg
Dixville Notch vote jpg
casa fara gard america jpg
Taxi Romania FOTO Shutterstock jpg
dulceata kumquat grecia jpg
legoland jpg
1 black friday jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net