Salarii nesimțite la o companie de stat care nu face mai nimic: 19.500 de lei pe lună!

Ultima actualizare:

Trai, neneacă! Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a anunţat ieri că va trimite Corpul de Control la una dintre instituţiile inutile de stat, Centrul Național de Învățământ Turistic (CNIT).

Compania a cheltuit anul trecut aproape 4,7 milioane de lei pentru doar 20 de salarii, scrie adevarul.ro. „Nu mai trebuie să acceptăm să-şi bată cineva joc de banii contribuabililor”, a postat, pe Facebook, ministrul Claudiu Năsui.

„Compania există de mulţi ani şi ar trebui, în teorie, să se ocupe de cursuri pentru specializarea personalului din turism. În realitate, din 2012 au organizat un total de 3 cursuri şi au format un număr de 47 de persoane. Din 2012. Compania a avut 20 de posturi în 2019, majoritatea de conducere sau administrative. Salariul mediu din companie e de aproximativ 19.500 lei pe lună. Dacă ne ui­­tăm la cheltuielile de personal per individ format, suma a fost de 155.570 lei în 2019. O sumă colosală. Am trimis Corpul de Control acolo. Este inacceptabil”, a adăugat Năsui.

Ministrul Economiei susține că are o soluție: „Nu mai bine lăsăm noi banii la oamenii care muncesc în ţara asta? Decât să tot acoperim găuri negre şi să lăsăm diverse grupuri să paraziteze activele statului? Trebuie să reducem impozitarea muncii. Să eliminăm taxarea pe salariul minim, o măsură care ar activa sute de mii de români şi ar scoate din sărăcie aproape imediat milioane. Din păcate, vom începe abia din 2022, tot e ceva”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
florin piersic facebook jpg
image
image
image
image
image
image
Frigider FOTO Shutterstock jpg
Matia Corvin (© Wikimedia Commons)
FotoJet (5) jpg
casuta rasturnata jpg
FotoJet (3) jpg
Pestera Meziad, una dintre cele mai vizitate peşteri din România jpeg
cer rosu 1 jpg
preturi peste, slatina, olt   foto alina mitran (9) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net