Salariul polițistului Godină, viral pe Internet

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Cel mai cunoscut polițist din România este uimit de comentariile despre salariul său. Marian Godină și-a publicat fluturașul de salariu și a declanșat o lungă discuție între internauți.

Polițistul Marian Godină este urmărit pe Internet de peste 80.000 de persoane, iar după ce a postat fluturașul de salariu, mai mult de o mie de persoane au comentat suma de bani pe care o primește polițistul-scriitor. Totul a plecat de la reproșurile aduse polițiștilor care ar primi salarii nesimțit de mari.

Din fluturaș putem vedea că Marian Godină are un salariu de 2.049 lei lei, la care se mai adaugă aproape o mie de lei pentru că a muncit ore suplimentare și în zile de sărbătoare. Așadar, angajatul de la Rutieră ia ”în mână” 2.816 lei, mai puțin cu 229 lei decât ar fi trebuit pentru că i-a fost reținut factura la telefon.


    O mie de persoane au comentat salariul polițistului Marian Godină
O mie de persoane au comentat salariul polițistului Marian Godină

”Postarea în care mi-am făcut public fluturașul de salariu a adunat peste o mie de comentarii în care fiecare și-a dat cu părerea, așa că vreau să îmi spun și eu opinia acum. Am observat că ne place întotdeauna să comparăm și cam toate comentariile s-au raportat la astfel de comparații cu alte meserii. Dacă mă compar cu mama care muncește de o viață și are salariul cam jumătate din al meu, pot spune și eu că am un salariu decent, așa cum au spus mulți prin comentarii.

Dacă îmi compar salariul cu pensia tatălui meu, care a muncit de la 16 ani în uzină, iarăși pot spune că am un salariu bun. Dacă îmi compar salariul cu al unui fost coleg din liceu care acum distribuie țigări, pot să spun că mi-e rușine să spun că am salariul jumătate cât al lui. Dar cred că aici greșim cu toții, făcând comparații. E în mentalitatea noastră să ne comparăm cu alții, în loc să ne raportăm strict la noi, la ceea ce facem pentru acel salariu.

Așa că, dacă tot am postat fluturașul de salariu, am să scriu azi și ce fac eu pentru acei bani. Înainte de asta vreau să demontez câteva argumente cu care nu sunt de acord. «Dacă nu îți convine, de ce mai stai?» Dacă ești inginer, contabil, lucrezi în IT, șofer etc și lucrezi la o firmă fără să îți convină salariul, te-aș putea întreba asta. De ce nu îți cauți în altă parte unde să te plătească mai bine? Dar nu îl poți întreba asta pe un om care e polițist de vreo 15 ani. Să plece unde? La o altă Poliție?”, a scris astăzi, 22 martie, polițistul Godină.

”Acum MAI face valuri de angajări în Poliție, fără școală, doar cu un examen și fără limită de vârstă. Ești liber să încerci și te aștept să îmi devii coleg. În prima lună ai avea un salariu cu vreo 200 de lei mai mic decât al meu. Ca să revin la ce fac eu ca să îmi merit salariul, o să încep prin a spune că lucrez ca polițist rutier din 2006. În acești 11 ani, am îmbătrânit probabil 20. Nu, nu e o muncă fizică, nu dau la lopată, dar e o muncă în care ai de a face cu omul. Munca asta cu omul mi-a adus vreo 12 plângeri penale pentru infracțiuni de tot felul, de la abuz în serviciu, fals intelectual, purtare abuzivă, lipsire de libertate, tâlhărie, pâna la luare de mită. Nu e prea plăcut să fii audiat la parchet, chiar dacă știi că ești nevinovat. Am ajuns și pe la DNA de vreo trei ori și nu a fost prea plăcut tonul pe care mi s-a vorbit. Nu e plăcut să primești câte o amenințare măcar o dată pe lună de la vreun pulifrici cu aere de interlop căruia i-ai luat permisul. Am fost o dată ultragiat, atunci când m-am trântit cu unul care mi-a rupt uniforma. Că am varice la 30 de ani de la stat în picioare…e un detaliu minor. Apropo, ați încercat vreodată să stați în picioare la -20 de grade o oră? Nu zic 4 ore sau chiar 7 și nici în mijlocul unei intersecții unde noxele fac să ajungi cu cămașa de parcă ai lucrat în mină. Doar așa, stând degeaba o oră în picioare. Și la +30 de grade e cam la fel de plăcut”, mai scrie Godină.

image
image
image
image
image
image
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net