Salvează cățelușii! Știrile Focus de la Prima TV lansează campania „Stop indiferenței”


    Alătură-te unui demers jurnalistic ambițios! Animalele trebuie salvate. Susține o lege mai aspră pentru cei care maltratează animalele! Din 2 aprilie, cei care vor să susțină campania, pot semna petiția pe focusprimatv.rofoto: Click!
Alătură-te unui demers jurnalistic ambițios! Animalele trebuie salvate. Susține o lege mai aspră pentru cei care maltratează animalele! Din 2 aprilie, cei care vor să susțină campania, pot semna petiția pe focusprimatv.rofoto: Click!

De duminică (2 aprilie), Prima TV spune „Stop indiferenței”, o campanie pentru demnitatea animalelor care-și propune inițierea și promulgarea unei legi mai aspre pentru cei ce maltratează necuvântătoarele.

Zi de zi cele mai grave cazuri de violenţă asupra animalelor vor fi prezentate la Focus, iar telespectatorii pot face cunoștință cu acei oameni care s-au transformat în salvatori pentru animalele care aveau nevoie. De asemenea, echipa știrilor Focus va prezenta și măsurile luate de alte țări în acest sens, astfel încât țara noastră să se înscrie în rândul statelor civilizate care au adoptat déjà măsuri stricte privind protejarea animalelor.

„Cam opt animale sunt maltratate în fiecare zi, în București, conform autorităților locale. Făptaşii nu au regrete și nici nu sunt traşi la răspundere. Chiar dacă în orice moment, cu acelaşi sadism, pot ataca un copil. Poliţia animalelor există numai pe hârtie. Închisoare nu se face, iar amenzile date nu sunt achitate. Într-o ţară civilizată, nici oamenii, nici animalele nu suferă. Ne dorim ca oamenii să susţină o lege mai aspră pentru cei care schingiuesc animalele!”, spune Hilde Tudora, reporterul special care se implică în această campanie.

În București peste 6 animale sunt ucise zilnic

Livia Graur, prezentatoarea știrilor Focus de la orele 14.00 și 16.30, a decis să se implice mai mult în această campanie și vrea să ia atitudine împotriva acestor abuzuri: „În ultima vreme, numărul știrilor în care animalele sunt abuzate, bătute, schingiuite sau omorâte a crescut simțitor. Iar asta m-a făcut să consider că este cazul să iau atitudine. Nu este posibil ca într-o țară civilizată să tratăm niște suflete cu atâta dispreț și să desconsiderăm orice formă de viață. De aceea, consider că o înăsprire a pedepselor față de aceste fapte abominabile este imperios necesară! În toate țările civilizate există pedepse cu închisoarea pentru cei care bat animalele, care le abandonează, sau care le omoară. Iar în România secolului XXI ne "permitem" să avem zilnic 8 cazuri de abuz doar în București, fără ca nimeni să ia vreo măsură! Și asta pentru că, pe lângă faptul că nu avem pedepse așa cum ar trebui, avem o Poliție a Animalelor care există numai pe hârtie! Toate aceste lucruri pe care eu le consider revoltătoare vă vor fi prezentate într-o nouă campanie Focus - Stop indiferenței! Vă vom arăta cazuri impresionante, situații uluitoare de incompetență a autorităților, dar și finaluri fericite realizate de cei care se luptă cu morile de vânt. Iar aceia care se vor simți la fel de revoltați vor putea lua atitudine și vor putea să ne susțină în demersurile noastre legislative”.

În România, poliția animalelor funcționează numai pe hârtie

E momentul ca telespectatorii să ia atitudine, iar știrile Focus vă vor spune cum se poate stopa acest fenomen, cum cei care trebuiau să ia decizii în acest sens nu le-au luat până acum și cum mulți bani direcționați pentru a proteja animalele au fost cheltuiți în alte scopuri. Poliția animalelor funcționează numai pe hârtie, ea fiind înființata prin hotărâre de guvern dar fără norme de aplicare. Campania Stop indiferenței. Fii tu schimbarea! luptă pentru o lege mai aspră și în același timp pentru funcționarea efectivă a poliției animalelor.

Problema este că pedepsele sunt prea mici, iar unele cazuri cazuri care nu ajung în presă nu le ia nimeni în seamă. Te invităm să urmăreşti o nouă campanie a ştirilor Focus: Stop indiferenței. Fii tu schimbarea! - o campanie pentru demnitatea animalelor realizată de echipa știrilor Prima TV.

Alătură-te unui demers jurnalistic ambițios! Animalele trebuie salvate. Susține o lege mai aspră pentru cei care maltratează animalele! Din 2 aprilie, cei care vor să susțină campania, pot semna petiția pe focusprimatv.ro

oana roman si marius elisei
Adriana și Eliza Iliescu
cub claudia patrascanu png
nunta insta jpg
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
FotoJet jpg
elevi jpeg
itisti specialisti it microsoft angajati birouri laptop
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2022 27 ianuarie aducerea moastelor sfantului ioan gură de aur jpg
condimente jpeg
carduri energie scumpa jpg
Pomii înfloriţi şi gazonul proaspăt tuns o fac pe actriţă sp stea numai în curte jpeg
elevi jpeg
cos cumparaturi shutter jpeg