Şapte copii de la un centru de plasament din Prahova, infectaţi cu noul coronavirus. Cel mai mic are un an şi cinci luni

7 noiembrie 2020
article img
Sapte copii de la un centru de plasament au fost infectați cu noul coronavirusFoto Pixabay.com

Şapte copii adăpostiţi într-un centru de primire în regim de urgenţă aflat în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova au fost infectaţi cu nou coronavirus, cel mai mic dintre aceştia având un an şi cinci luni.

„DSP Prahova a raportat un nou focar, identificat la Centrul de Primire în Regim de Urgenţă „Cireşarii“ din Ploieşti, unde zece persoane au fost confirmate cu noul coronavirus. Este vorba despre trei cazuri din rândul personalului şi şapte beneficiari, copii cu vârsta cuprinsă între 1 an şi 5 luni şi 17 ani”, informează, sâmbătă, Prefectura Prahova.Şase copii se află în izolare la Centrul cu rol de triaj ,,Sfânta Maria" din Vălenii de Munte, iar al şaptelea a fost internat într-un spital suport-COVID.Judeţul Prahova raportează, vineri, un total de 11516 de persoane care au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2 de la debutul pandemiei.Dintre aceştia, 356 au murit, cel mai recente două decese fiind raportate de vineri până sâmbătă. Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienţilor cu COVID-19, în Prahova, este de 428, dintre care 384 de paturi sunt ocupate. La ATI, sâmbătă dimineaţă toate locurile pentru pacienţii cu SARS-CoV-2 erau ocupate, potrivit news.ro.