Şapte profesori, spulberaţi în drum spre şcoală

Ultima actualizare:

    Microbuzul a fost  distrus, astfel că  a fost nevoie de o  platformă care să-l  tracteze de la locul accidentului (FOTO: www.ziaruldeiasi.ro)
Microbuzul a fost distrus, astfel că a fost nevoie de o platformă care să-l tracteze de la locul accidentului (FOTO: www.ziaruldeiasi.ro)

Era cea mai iubită şi respectată învăţătoare de la şcoala din satul ieşean Corneşti. Ieri dimineaţă, copiii o aşteptau la cursuri, dar femeia de 37 de ani nu a mai ajuns. În drum spre şcoală, şoferul microbuzului cu care făcea naveta a provocat un accident în urma căruia tânăra a murit pe loc.

Tragedia s-a petrecut la primele ore ale dimineţii, în localitatea ieşeană Miroslava. Mery-Iolanda Chira (37 de ani), învăţătoare la şcoala din satul ieşean Corneşti, făcea naveta din Iaşi cu un microbuz şcolar, alături de alte şase profesoare şi învăţătoare arondate şcolilor din comuna Miroslava.

Într-o intersecţie de pe şoseaua de centură a Iaşiului, şoferul microbuzului a intrat fără să se asigure şi a fost izbit în plin de un autoturism de teren Toyota Hilux. Tânăra învăţătoare se afla pe scaunul din spatele şoferului şi a fost proiectată pe geam în urma impactului. A murit pe loc. Celelalte cadre didactice au fost rănite uşor şi transportate la spital pentru îngrijiri.

„Nici nu mi-am dat seama ce s-a întâmplat, am crezut iniţial că a explodat un cauciuc. Apoi am văzut că Mery a zburat pe geam. Ce blestem, ce tragedie!", a spus imediat după accident o profesoară aflată pe scaunul de lângă ea. Şoferul, Valeriu Andronic (61 de ani), fusese angajat cu doar o zi în urmă. Acesta îl înlocuia de fapt pe conducătorul auto titular de traseu, care se află în concediu pentru a urma o serie de cursuri.

«Am permis de 26 de ani»

Valeriu Andronic, şofer microbuz

Femeia a zburat  prin geam şi a ajuns  direct pe caldarâm
Femeia a zburat prin geam şi a ajuns direct pe caldarâm

Potrivit bzi.ro, în prima zi de lucru ca şofer pe microbuzul şcolar, cadrele didactice s-ar fi plâns că acesta conduce foarte agresiv şi nu acordă prioritate celorlalţi participanţi la trafic. Cu toate acestea, bărbatul spune că nu este vinovat de accident. Poliţia îl contrazice însă şi îl crecetează penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. 

Familie urmărită de blestemul accidentelor

Femeia a zburat prin geam şi a ajuns direct pe caldarâm FOTO: www.bzi.ro


    Femeia a zburat  prin geam şi a ajuns  direct pe caldarâm
Femeia a zburat prin geam şi a ajuns direct pe caldarâm

Mery-Iolanda Chira (37 de ani), o învăţătoare foarte iubită şi respectată de elevi, îşi pierduse soţul în urmă cu trei ani tot în urma unui accident rutier. Bărbatul, în vârstă de 35 de ani, aflat la volanul unui Seat Ibiza, a fost strivit de un TIR pe drumul dintre Paşcani şi Târgu Frumos. Soţii Chira aveau un băiat, care a rămas acum orfan.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
carte pexels jpg
bani jpg
gaina wendy (2) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net