Şase pacienţi cu COVID-19, aflaţi în stare critică, sunt transportaţi la spitale din Germania


    Şase pacienţi cu COVID-19, aflaţi în stare critică, sunt transportaţi la spitale din GermaniaInquam Photos / Octav Ganea
Şase pacienţi cu COVID-19, aflaţi în stare critică, sunt transportaţi la spitale din GermaniaInquam Photos / Octav Ganea

Şase pacienţi cu infecţie COVID-19, aflaţi în stare critică, dar stabilă, sunt transferaţi, luni, la spitale din Germania, cu o aeronavă a Forţelor Aeriene germane. "Până miercuri vom transfera un număr de 18 pacienţi critici în spitale din Germania, în urma unui acord", a anunţat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.

"Astăzi, 1 noiembrie 2021, un număr de 6 pacienţi infectaţi cu SARS-Cov-2 sunt transferaţi în 4 unităţi medicale din oraşele Koblenz, Bochum, Bergisch-Gladbach şi Krefeld din Germania pentru asistenţă medicală. Este vorba despre 6 pacienţi în stare critică, intubaţi, stabili, aflaţi în unităţi sanitare din Bucureşti care necesită tratament de specialitate în secţii de anestezie şi terapie intensivă", a anunţat Ministerul Sănătăţii.

Conform sursei citate, pacienţii au fost selectaţi de o echipă formată din medici germani care se află în România de vineri şi care a analizat situaţia medicală. Transferul se face cu o aeronavă a Forţelor Aeriene germane, anunță News.ro.

Până miercuri vor fi transferați 18 pacienţi critici

"Până miercuri vom transfera un număr de 18 pacienţi critici în spitale din Germania, în urma unui acord pe care îl avem. Apreciez acest nou gest de colaborare şi sprijin european şi vreau să le mulţumesc colegilor din Germania pentru promptitudine şi implicare”, a declarat Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătăţii. Transferul pacienţilor în Germania se face ca urmare a solicitării de sprijin din partea României prin Mecanismul european EWRF.

gabi badalau, alaturi de parintii sai jpg
cub matilda pascal cojocărița png
Mama lui Theo Rose și Teo Trandafir jpg
cub gabriela marin denise pilafai png
Bianca Drăgușanu alături de Gabi Bădălău
Urşi ZOO Târgovişte. FOTO
mariana moculescu jpg
cub theo rose anghel damian png
vladimir putin rusia
fabrica mustar tecuci jpg
image
image
image
image
foto 1 bec economic jpg
Screenshot 2022 11 29 at 21 10 20 png
Urşi ZOO Târgovişte. FOTO
cub cred în românia animat gif
Politia din Muntenegru FOTO Shutterstock jpg
cum se epilau femeile in antichitate jpg