Satele româneşti: o farmacie şi trei săli de «păcănele»

Ultima actualizare:

    13% din tinerii români în vârstă de 15 ani  au jucat cel puţin o  dată jocuri de noroc
13% din tinerii români în vârstă de 15 ani au jucat cel puţin o dată jocuri de noroc

Între două sape şi un rânit la porci, ce face ţăranul român? Joacă la păcănele! În satele din România au ajuns să funcţioneze de trei ori mai multe agenţii de pariuri şi jocuri de noroc decât farmacii, arată o analiză realizată de preşedintele Institutului Naţional de Statistică (INS), Tudorel Andrei, publicată în Ziarul Financiar.

Casele de pariuri au înregistrat o evoluţie uluitoare în ţara noastră. Dacă în anul 1996 exista o singură casă de pariuri în România, iar în 2001 existau 61 de unităţi, în anul 2017 numărul lor se ridica la 3.700. În schimb, a existat o evoluţie interesantă după anul 2015, moment la care existau peste 30.000 de unităţi de jocuri de noroc la nivel urban şi 13.000 la nivel rural. Începând cu acest an, orăşenii s-au „plictisit“ de jocurile de noroc şi aproape 3.500 de unităţi s-au închis. În schimb, la sate, sălile de „păcănele“ au continuat să se înmulţească, deşi populaţia rurală a tot scăzut. 

Creşterea numărului de săli de „păcănele“ poate fi explicate prin faptul că foarte mulţi români sunt dependenţi de jocuri de noroc. Această problemă îi afectează pe aproximativ 100.000 de români, 13% din tinerii români în vârstă de 15 ani au jucat cel puţin o dată jocuri de noroc, respectiv 6% joacă frecvent (2-4 ori/lună sau mai frecvent). „Casele de pariuri arată că suntem un popor care visează doar bani şi care vrea să se îmbogăţească rapid. Este o piaţă incredibil de mare, iar dacă nu ar exista profit, unităţile s-ar închide. Doar că ele se înmulţesc pe zi ce trece şi produc din ce în ce mai mulţi bani. Asta arată un singur lucru: avem nevoie de bani cât mai rapid şi doar aşa putem spera că vine norocul peste noi”, explică sociologul Vladimir Ionoş, conform adevarul.ro. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
tiff cluj gala deschidere
astrazeneca jpeg
bookkeeping 615384 1280 jpg
hol spital jpeg
eurovision jpg
Dealul Sanpetru din Hunedoara  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (57) jpg
Heatwave (1) 1712718758115 jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net