Satul din România cu locuințe istorice și peisaje montane de-ți taie respirația! A fost ales "Destinația Anului 2025"

În mijlocul unui peisaj de basm, recent, s-a dat startul oficial al sezonului turistic în satul Rimetea, o localitate cu o istorie de aproape 800 de ani, care a fost desemnată și Destinația Anului 2025. Situat în inima Transilvaniei, Rimetea este un loc unde trecutul se împletește perfect cu prezentul, atrăgând vizitatori din întreaga lume.

Casele au fațade albe și acoperișuri în două ape Foto: Wikipedia
Casele au fațade albe și acoperișuri în două ape Foto: Wikipedia

Rimetea, un sat vechi de 800 de ani 

Situat în județul Alba, Rimetea este un sat cu o istorie ce datează de aproape 800 de ani, fiind cunoscut nu doar pentru tradițiile sale, ci și pentru arhitectura sa unică. De-a lungul decadelor, Rimetea a reușit să păstreze intacte multe dintre clădirile sale vechi, unele datând din secolul al XVIII-lea, făcând din această localitate un loc de vizitat pentru iubitorii de istorie și cultură. 

În weekendul trecut, Rimetea a dat startul oficial al sezonului turistic 2025, eveniment care a marcat începutul unui an plin de oportunități pentru turiștii care vor să exploreze acest sat de poveste. Cu o atmosferă tradițională și un peisaj montan deosebit, Rimetea se prezintă ca o destinație ideală pentru iubitorii de natură și aventură. 

Atracțiile turistice ale satului Rimetea 

 Rimetea este faimos pentru casele sale vechi, monumente istorice, cu fațade albe și acoperișuri în două ape, care dau satului o atmosferă distinctă. Fiecare casă pare desprinsă dintr-o poveste, iar obloanele verzi completează perfect peisajul. Aceste clădiri istorice sunt o adevărată comoară arhitecturală, iar vizitatorii pot învăța despre istoria și tradițiile localității din fiecare colț al satului.

Rimetea este înconjurată de munți impunători și păduri de un verde luxuriant, oferind o destinație perfectă pentru iubitorii de drumeții și natură. Muntele Piatra Secuiului este unul dintre cele mai frecventate locuri de către turiști, care se pot bucura de priveliști spectaculoase de sus. Drumețiile în zona montană sunt o atracție principală pentru vizitatori, iar traseele bine marcate permit accesul în siguranță pe crestele montane. În Rimetea, tradițiile sunt păstrate cu mândrie de către localnici. De-a lungul anului, satul găzduiește numeroase evenimente care pun în valoare meșteșugurile și obiceiurile tradiționale ale zonei. Festivaluri de muzică, târguri de produse locale și ateliere de meșteșuguri atrag din ce în ce mai mulți turiști dornici să învețe despre viața rurală autentică din Transilvania.

"Destinația Anului 2025" 

Cu desemnarea sa ca „Destinația Anului 2025”, Rimetea promite să devină un punct de referință în turismul național și internațional. Autoritățile locale investesc în infrastructura turistică pentru a sprijini dezvoltarea durabilă a satului, astfel încât Rimetea să rămână un loc curat și autentic pentru vizitatori. Pentru anul 2025, se preconizează o creștere semnificativă a numărului de turiști, atrași de combinația perfectă dintre istorie, natură și tradiții. „Cred că numărul turiştilor depăşeşte anual 100.000. Majoritatea acestora vin deja din ţară, de la noi, restul din Ungaria, Germania şi Austria”, a spus, preşedintele Asociaţiei de Management al Destinaţiei Turistice, pentru Agerpres. Ea a adăugat că vin şi grupuri organizate de turişti americani, care vizitează toată Transilvania şi se cazează în Rimetea.

Câştigătoare, recent, a locului 1 la categoria "Sate de poveste", la Gala "Destinaţia Anului 2025", podiumul fiind completat de Mila 23 (Tulcea), locul 2, şi Breb (Maramureş) şi Biertan (Sibiu), locul 3, Rimetea este una dintre cele mai frumoase destinaţii rurale din România, cu zeci de pensiuni. Localitatea va fi promovată pe plan internațional, iar oferta turistică diversificată va include atât drumeții, cât și oportunități de relaxare, gastronomie locală și explorarea meșteșugurilor tradiționale.

Fenomen unic la Rimetea: un răsărit dublu

Totodată, vara, satul Rimetea ascunde un fenomen natural rar, ce atrage turiștii din întreaga lume. Cei care ajung aici au ocazia să admire de două ori în aceeași zi răsăritul soarelui: un spectacol extraordinar pe care doar acest colț de Transilvania îl oferă. Cum este posibil acest lucru? Răspunsul se află la baza Muntelui Piatra Secuiului, unde turiștii pot privi cum soarele răsare în dimineața devreme, dar și cum reapare mai târziu, atunci când se aliniază perfect între cele două creste ale muntelui.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Cascada Niagara jpg
Nicolae si Elena Ceausescu jpg
Eric Matson si Roxana, foto Facebook jpg
Poiana Brasov, foto Shutterstock jpg
sarcina, foto shutterstock jpg
bancomat jpeg
lesu baraj youtube png
cat castiga un sofer in anglia, foto shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net