Scandal în plenul Senatului. Ședința a fost amânată după un protest inedit

simeon stalpnicul png
sursa foto: INQUAM/ Octav Ganea

Scandal în plenul Senatului, acolo unde urmează dezbaterea Legilor Justiţiei. Opoziţia a cerut scoaterea de pe ordinea de zi a proiectelor, însă parlamentarii PSD și ALDE au refuzat. Supusă la vot, solicitarea liberalilor a fost respinsă cu 71 de voturi „împotrivă” şi 38 de voturi „pentru”.

UPDATE 13:00. Călin Popescu Tăriceanu a suspendat ședința de plen a Senatului, după ce parlamentarii USR au mers la prezidiu ca să protesteze. Ei adus și un proiector și au afișat imagini de la proteste. 

simeon stalpnicul png
sursa foto: INQUAM/ Octav Ganea

ACTUALIZARE 12.00. „Au refuzat propunerea PNL de a scoate aceste legi de pe ordinea de zi încalcand astfel regulamentul Senatului care spune că senatorii trebuie să aibă raportul comisiei de fond cu cel puţin 3 zile lucrătoare înainte de a avea legea pe ordinea de zi. Au pus raportul pe site astăzi la 10:52 am. Aceşti oameni care încalcă regulamentul Senatului ne spun că ei nu au niciun interes cu aceste legi ale justiţiei!!!! Hoţii strigă hoţii", scrie senatorul Florin Cîţu, pe contul său de Facebook.

simeon stalpnicul png

Senatorii USR au protestat de la tribuna Senatului. Ei au venit şi cu portavoce, la fel cum s-a întâmplat în plenul Camerei Deputaţilor.

Mihai Goțiu este cel care a adus portavocea, el fiind liniștit de chestorii Senatului. Senatorul a început să o folosească atunci când președintele de ședință, Călin Popescu Tăriceanu, i-a tăiat microfonul.

De asemenea, senatorii USR au adus niște mânuțe galbene, prezente și la manifestațiile împotriva acestor modificări, și le-au distribuit și celor de la PNL.

simeon stalpnicul png
sursa foto: INQUAM/ Octav Ganea

În același timp, opoziția mai spune că nu are rapoartele pentru ultimele legi ale justiţiei, după ce comisia specială condusă de Florin Iordache „a lucrat” până târziu în noapte.

Astăzi, senatorii PSD și ALDE vor să adopte modificările controversate la legea 303/2004 privind statutul magistraților și la legea 304/2004 privind organizarea CSM.

mihaela cernea cu sotul craioveanu costin  db 11 19 2007 2 01 35 PM JPG
cub ileana stana ionescu alexandru arsinel png
andreea marin si cove jpg
david si victoria beckham
Amal și George Clooney (8) jpg
Kristina Cepraga Dana Savuica E OK sa fii vedeta 2018 jpeg
visarion alexa
foto caseta avere   birou arhiva persoanala Alexandru Arsinel jpeg
Gheorghe Flutur PNL - BEX - Palatul Parlamentului. FOTO Inquam Photos / George Calin
Jens Stoltenberg foto epa efe jpg
image
image
image
image
foto1 dolari shutterstock 253550602 jpg
foto caseta avere   birou arhiva persoanala Alexandru Arsinel jpeg
criza energetica bec econom jpeg
meghan markle 1 jpg
funeralii elisabeta
Louis Mountbatten foto wikipedia jpg