Scandal în Vaslui pe un prăznicar în care învață zeci de copii. DSP îi trimite la o școală, părinții nu vor

Scandal mare în Vaslui. Prefectul și zeci de părinți s-au certat în cimitir cu reprezentanții DSP după ce aceștia din urmă i-au evacuat pe copii din prăznicar. De luni de zile aici au loc orele de curs după ce cladirea școlii nu mai prezintă siguranță și a intrat într-un proces de reabilitare, scrie Vremea Nouă.

Sala de clasă în prăznicarul din cimitir. Foto: Facebook/prefect Daniel Onofrei
Sala de clasă în prăznicarul din cimitir. Foto: Facebook/prefect Daniel Onofrei

Spațiul este pus la dispoziție de biserica din localitate. Un control recent al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a constatat că prăznicarul respectiv nu îndeplinește condițiile unui spațiu potrivit derulării actului de învățământ, astfel că s-a luat decizia transferului copiilor la o școală dintr-un sat vecin.

Părinții nu vor să își trimită copiii la o școală

Părinții nu au fost deloc de acord cu mutarea copiilor și s-au plâns primarului și prefectului.

Prefectul Daniel Onofrei a cerut conducerii DSP Vaslui să ia în calcul varianta unei derogări pentru ca micuții să poată învăța în continuare în prăznicarul pus la dispoziție de biserica din Cursești Deal, care arată mai bine decât multe școli din mediul rural, a spus el. Prefectul i-a acuzat pe reprerzentanții DSP de exces de zel.

”Am constatat că s-a ajuns în această situație de criză și din cauza lipsei de comunicare dintre autoritățile locale din comuna Pungești și instituțiile statului. Sunt un apărător al legii și susțin respectarea regulilor, dar fiecare situație trebuie analizată diferit. Nu trebuie să dăm dovadă de exces de zel și să nu ne gândim la consecințe fără să căutăm mai întâi soluții legale pentru rezolvarea problemelor”, a declarat prefectul Daniel Onofrei.

Prăznicarul din cimitir unde învață copiii. Foto: Facebook/ prefect Daniel Onofrei
Prăznicarul din cimitir unde învață copiii. Foto: Facebook/ prefect Daniel Onofrei

Conducerea DSP Vaslui a precizat că măsurile dictate în urma controlului au fost luate ca urmare a nerespectării normelor igienico-sanitare specifice activităților desfășurate de unitățile de învățământ. Pentru ca prăznicarul din curtea bisericii să-i poată găzdui în continuare pe cei 30 de copii, conducerea școlii trebuie, printre altele, să amplaseze covoare cu dezinfectant la intrarea în clădire și să mențină curățenia în spațiul unde micuții învață.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Regele Charles  GettyImages jpg
439899984 2637790709761372 8663448278139324788 n jpg
15aae50a190c8adbd0df703e1bc213d2 jpg
sat pixabay jpg
corinita din salcie jpg
index webp
aeroport galati braila facebook jpg
gelu duminica poveste de viata jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net