Scandal pe bani la ANAF. Angajații și-au dat șeful în judecată

4 noiembrie 2016
article img
Dragoş Doroş se află în război cu sindicaliștii

Preşedintele ANAF, Dragoş Doroş, a fost dat în judecată de către angajaţii instituţiei. Aceştia sunt nemulţumiţi de faptul că nu au fost eliminate diferenţele de salarizare.

Sebastian Oprescu, preşedintele Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici, a declarat, pentru News.ro, că urmează proteste spontane în rândul salariaților.

"Era vorba de echivalarea salariilor pe funcţii publice similare, deci eliminarea discriminărilor de la nivelul de instituţie. Această ordonanţă trebuia pusă în aplicare şi pentru cei de la ANAF începând cu august 2016. În toate instituţiile s-a pus în aplicare, numai în finanţe nu”, a declarat Oprescu.

Șeful Fiscului refuză să echivaleze salariile

Acesta mai spune că ideea ordonanţei era eliminarea descriminării, dar refuzul preşedintelui ANAF, Dragoş Doroş, de a aduce salariile la acelaşi nivel nu face decât să stagneze discriminarea. "Ultima întâlnire pe care am avut-o a fost miercuri cu preşedintele ANAF şi cu echipa de conducere a ANAF-ului. Şi ceea ce i-a revoltat foarte tare pe colegii mei din finanţe a fost că va exclude din calculul ordonanţei respective Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili. Ideea ordonanţei a fost eliminarea discriminării şi dacă există două salarii diferite în instituţiile publice subordonate aceluiaşi ordonator de credite, acele salarii să fie echivalate. Preşedintele ANAF-ului nu doreşte acest lucru, drept pentru care am făcut acţiunile în instanţă deja, numai că le-am suspendat pentru o perioadă pentru a negocia cu preşedintele. În momentul de faţă, văzând că nu mai putem să negociem acest lucru, automat continuăm acţiunile în instanţă şi, bineînţeles, probabil că şi acţiunile de protest ale colegilor mei din ţară”, liderul de sindicat.