Scandal uriaș! Primăria Sectorului 1 a fost executată silit pentru neplata facturilor. Clotilde Armand a rămas fără BMW-ul electric

19 mașini ale primăriei Sectorului 1 au fost puse sub sechestru, inclusiv a primăriței Clotilde Armand. Jandarmi, executori și polițiști au ajuns, miercuri, la primărie pentru a recupera datoriile pe care instituția le are față de compania Romprest. 

Clotilde Armand Foto: Inquam Photos George Călin
Clotilde Armand Foto: Inquam Photos George Călin

 Facturile neplătite s-ar ridica la 800.000 de euro

Primarul Sectorului 1 a rămas fără BMW-ul electric pe care îl conducea personal, iar Primăria Sectorului 1 a rămas fără mai multe mașini din dotare, pornind de la vehicului condus de viceprimarul USR Oliver Păiuși, până la sechestru pe două mașini de Salvare și mașinile de pompieri.

Casa de avocatură Mușat & Asociații a executat silit Primăria Sector 1 pentru neplata facturilor. Aceștia au fost angajați în rezilierea cu Romprest. Potrivit informațiilor Antena 3 CNN ar fi vorba despre 19 mașini. Facturile neplătite s-ar ridica la 800.000 de euro. Casa de avocatură a fost angajată cu 400 de euro pe oră, fără acordul Consiliului Local.

Sechestru pe mașinile de la Sectorul 1 Foto: FB
Sechestru pe mașinile de la Sectorul 1 Foto: FB

Ce a transmis primăria

Primăria a transmis un punct de vedere, după ce mașinile, inclusiv cea pe care o conducea Clotilde Armand, au fost sechestrate pentru neplata facturilor. „Referitor la informațiile apărute recent în spațiul public, facem precizarea că am contestat executarea silită cauzată de întârzierea achitării unor facturi pentru avocații care reprezintă Primăria Sectorului 1 în litigiul cu Compania Romprest. Această întârziere a avut loc din cauza consilierilor PNL- PSD care au votat bugetul Sectorului 1 cu întârziere”, se arată în comunicat.

Primarul a rămas fără BMW-ul electric 

Practic, casa de avocatură Mușat & Asociații a executat silit Primăria Sector 1, în frunte cu Clotilde Armand, pentru neplata facuturilor. Aceștia au fost angajați în rezilierea cu Romprest.

În urma deciziilor judecătorilor, executorul a primit dreptul să recupereze creanțele pentru facturile neplătite și a început deja să facă asta punând sechestru toate mașinile din parcul auto al Sectorului 1, în frunte cu BMW-ul electric i3 pe care îl conducea chiar Clotilde Armand, alături de un alt BMW, tot electric, cât și de mașini utilitare cum ar fi Salvare, Pompieri și chiar vehiculele de la Cercul Militar. Nu a scăpat nici mașina viceprimarului USR Oliver Păiuși.

Cât de vechi sunt datoriile 

Unele dintre datorii sunt vechi chiar din 2019. Totuși, scandalul a început în 2020, când între PS1 și Romprest au apărut conflicte legate de nivelul plăților aferente contractului de salubritate multianual pe care operatorul de salubritate îl are cu PS1.

Primăria condusă de Clotilde Armand a apreciat că ridicarea gunoiului costă prea mult, a sistat temporar contractul, Romprest a oprit temporar ridicarea gunoiului, apoi Primăria a decis ajustarea financiară a contractului. În cele din urmă, Romprest a acționat-o în judecată și a câștigat.

În prezent, sunt peste 89 de milioane lei, fără penalități, pe care le pretinde Romprest în prezent și în contul cărora, prin decizie judecătorească, a poprit mai multe venituri ale PS1, ajungând în prezent să execute silit Primăria.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Angelina Jolie, Akala  foto   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
terorist Turcia jpg
apartament colaj pixabay jpg
leonidas jpg
Ducesa de Argyle, Ducesa de Rutland jpg
pizza pixabay jpg
laura crisan jpg
jolla castel nisip jpg
Aplicație Whatsapp pe smartphone  FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net