Scandalos! Preoții care au furat mâna unui sfânt aveau și două cranii

Ultima actualizare:

    Cei trei preoți care au furat mâna sfântului avea și două cranii neidentificate
Cei trei preoți care au furat mâna sfântului avea și două cranii neidentificate

Cei trei preoţi care au furat moaştele sfântului Haralambie, de la o străveche mănăstire din Grecia aveau asupra lor și alte oseminte, ale unor martiri, foști deținuți politici închiși la Aiud.

Cei trei preoţi au intrat în încăperea în care se aflau moaștele Sfântului Haralambie și au reușit să ia din raclă mâna, pe care au ascuns-o sub hainele preoțești. Abatele mănăstirii din Kalavrita, considerată cea mai veche din Grecia, a observat dispariţia moaştelor şi a alertat poliţia, potrivit România TV. 

Românii, care veniseră în pelerinaj cu autocarul, au încercat să scape de moaştele furate, şi le-au aruncat într-o râpă. Poliţiştii greci au oprit însă autocarul cu români şi i-au interogat pe toţi pelerinii. Cei doi hoţi au trezit suspiciuni prin comportamentul lor, iar apoi şi-au recunoscut imediat faptele, ei fiind prinşi la jumătate de oră după incident.

Au fost arestaţi, iar moaştele Sfântului Haralambie, recuperate şi înapoiate mănăstirii. Alţi doi români, din acelaşi grup, sunt bănuiţi de complicitate. Cei doi hoţi arestaţi apar astăzi în faţa instanţei, iar sacrilegiul lor este considerat extrem de grav în Grecia.

Șocant este că polițiștii eleni au găsit și două cranii neidentificate şi un maxilar despre care presa elenă presupune că ar fi fost furate de la o altă mănăstire din Grecia.

Însă, reprezenzanţii Episcopiei Maramureşului spun că aceste oseminte ar fi aparţinut unor deţinuţi din Aiud, iar preoţii ar fi plecat în Grecia cu aceste oseminte pentru a amenaja acolo o raclă.

“Problema e că ei au avut la ei nişte oseminte, pe care le-au primit de la Aiud. E vorba de martiri, oseminte ale unor martiri, foşti deţinuţi politici, de la Aiud, şi voiau să facă o raclă pentru ele acolo, în Grecia. Probema este că nu au avut documente de provenienţă asupra lor”, spune preotul Cristian Ştefan, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, citat de aceeași sursă.

Cei trei preoţi români arestaţi în Grecia pentru că au furat mâna unui sfânt au fost suspendaţi de la slujbe. O decizie definitivă în privinţa preoţilor prinşi la furat va fi luată de către biserică după revenirea acestora în ţară.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net