Scandalul Hexi Pharma: Substan╚Ťele, diluate chiar ╚Öi de 2500 de ori

11 mai 2016
image
Dezinfectan╚Ťii Hexi Pharma, v├óndu╚Ťi spitalelor rom├óne╚Öti erau dilua╚Ťi chiar ╚Öi de zece ori

Analizele substan╚Ťelor dezinfectante folosite ├«n spitalele din Rom├ónia au ar─âtat c─â acestea erau diluate chiar ╚Öi de 2500 de ori. Primele rezultate venite de la ICECHIM asupra produselor biocide de la Hexi Pharma au oferite informa╚Ťii alarmante.

La clorura de amoniu, valoarea declarat─â era 15%, iar cea m─âsurat─â este de 5,18%. La un produs cu iod, valoarea declarat─â era 10%, cea m─âsurat─â ÔÇô 7,41%. La Glutaraldehid─â, valoarea declarat─â era 12%, iar cea m─âsurat─â era de 1,23%, a spus doctorul Victor Str├ómbu, secretar de stat ├«n Ministerul S─ân─ât─â╚Ťii. Este vorba despre biocide produse de compania Hexi Pharma, relateaz─â DIGI24.

Str├ómbu a declarat c─â toate produsele neconforme vor fi retrase, dar ╚Öi c─â analizele ╚Öi controalele vor continua: "├Än 10 zile se vor retrage produsele de pe pia╚Ť─â. Hexi Pharma are cam 20% din pia╚Ť─â. ├Änc─â 70-80 de probe de la Hexi Pharma se analizeaz─â."

├Än cazul Hexio Skin, substan╚Ťa cu care chirurgii se spal─â pe m├óini ├«nainte s─â intre ├«n sala de opera┼úii, una dintre cele dou─â substan┼úe active aproape nu exist─â. Conform etichetei, produsul are 25% propanol. Analizele au g─âsit o concentra┼úie de doar 0,01%.

Dacian Ciolo╚Ö, premierul Rom├óniei, dar ╚Öi cel care asigur─â intermiatul de ministru al S─ân─ât─â╚Ťii declarase cu privire la anchet─â: ÔÇ×Noi facem ancheta administrativ─â cu obiectivul de a elimina din uz, f─âr─â a a┼čtepta rezultatele anchetei penale, produsele care sunt neconforme cu standardele, pentru ca spitalele s─â le poat─â ├«nlocui."

Compania Hexi Pharma a fost amendat─â cu 40.000 de lei, iar ├«n perioada urm─âtoare vor fi analizate ┼či substan┼úele celorlal┼úi produc─âtori de pe pia╚Ť─â.

kate middleton 4 jpg
cub lili sandu animat gif
cub adrian alexandrov png
vangelis afp jpg
cub liviu varciu animat gif
catrinel menghia cannes (4) jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
allergy g3d6759da5 1920 jpg
kate middleton 4 jpg
Ma╚Öin─â de Poli╚Ťie din Germania jpeg
politia locala jpeg
vladimir putin imagini recent colaj jpg
calendar ortodox 2021 20 mai sf mc talaleu png