Scandalul înscrierii la grădiniţe ia amploare. Ce spun părinții care fac noapte albă la cozi

Tot mai mulți părinți din Capitală fac noapte albă, la coadă, pentru a-și înscrie copiii la grădiniță. În acest context, Ligia Deca promite că locurile vor fi suplimentate în toată țara și că, în viitor, înscrierea va putea fi realizată inclusiv online, fără a preciza însă un termen.

Înscrierea la grădinițe pune probleme părinților Foto: Shutterstock
Înscrierea la grădinițe pune probleme părinților Foto: Shutterstock

Părinții stau cu orele la coadă pentru înscriere

Directorii grădinițelor din București au anunțat că mai au puține locuri libere pentru programul de vară. Părinții se plâng că pentru înscriere pierd mult prea multe ore la coadă. „Îmi vine să plâng, după 2 zile de stat in picioare pe la portile instituţiei nu se mai primesc dosare. Bătaie de joc", spune un părinte, scrie Observatornews.ro.

Primul venit, primul servit, acesta este criteriul care funcționează la înscrierea la grădinițe.„Dacă mă întrebați pe mine, nu mi se pare normal acest criteriu. În urma discuțiilor cu primăria Sectorului 3, am obținut promisiunea suplimentării locurilor. Toți cei care au rămas neînscriși aici vor avea o soluție", a declarat secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Sorin Ion. 

Va fi suplimentat numărul de locuri pe perioada verii 

Cei de la ministerul Educației spun că iau măsuri. Am trimis astăzi o nota în teritoriu pentru a suplimenta numărul de locuri pe perioada verii. Ne dorim ca toate aceste procese de înscriere să se poata realiza online", a declarat ministrul Educației. 

„Consider că este de neacceptat să avem astfel de cozi, mai ales pe perioada nopţii şi trebuie să găsim soluţiile în aşa fel încât să avem o înscriere civilizată a copiilor în aceste forme de educaţie pe parcursul verii", a afirmat ministrul, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

Câte grădinițe sunt deschise în București

În tot Bucureștiul sunt deschise 51 de grădinițe. Sectorul 1 se laudă cu cele mai multe, 15 la număr, în timp ce sectoarele 2 și 4 sunt la coada clasamentului cu câte 4 unități deschise. Sectorul 6 are 13 grădinițe deschise pe parcursul verii, iar sectoarele 2 si 5 au câte 6, respectiv 9 grădinițe deschise. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
alimentatie sanatoasa jpeg
nea gica de 102 ani jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
minivacanta jpeg
fructe si legume jpg
horoscop webp
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net