Scandalul salariilor ia amploare! Sindicatele din Educație îi cer lui Victor Ponta să se întâlnească de urgență

Ultima actualizare:

    Profesorii amenință cu proteste
Profesorii amenință cu proteste

Anunțul făcut marți de premier referitor la majorarea salariilor medicilor cu 25% i-a determinat și pe ceilalți bugetari să ceară lefuri mai mari. Miercuri, sindicatele din Educație s-au reunit și îi cer lui Victor Ponta o discuție urgentă.

„Astăzi, 19 august 2015, a avut loc întâlnirea conducerilor celor trei federații sindicale reprezentative din învățământul preuniversitar și din învățământul superior – Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, Federația Națională Sindicală „Alma Mater”. Federațiile sindicale au solicitat Primului-ministru al României, domnul Victor Viorel Ponta, o întâlnire, în regim de urgență, pentru a discuta, în concret, despre majorările salariale suplimentare pentru personalul din învățământ, care se impun a fi acordate în cel mai scurt timp, fără a fi condiționate de adoptarea legii unice de salarizare”, se arată în comunicatul comun al celor trei federații.

Victor Ponta a anunțat, marți, că salariile medicilor vor crește cu 25%, de la 1 octombrie.

Acest anunț i-a determinat pe ceilalți bugetari să ceară, la rândul lor, majorarea salariilor. Este vorba de polițiști care vor majorări de 70% și de profesori.

„Federația Sindicatelor din Educație Spiru Haret salută decizia Guvernului de a majora salariile în sistemul sanitar din această toamnă și solicită ca de același tratament să beneficieze și angajații din învățământ”, se arată într-un comunicat al federației.

„În toate discursurile publice reprezentanții Guvernului au declarat că Educația și Sănătatea vor fi prioritare. Observăm că jumătate din promisiuni au fost îndeplinite, prin decizia de astăzi. Așteptăm ca, în perioada imediat următoare, să avem o întâlnire cu Primul-ministru pentru a stabili și majorările din Educație. Considerăm că trebuie, în regim de urgență, finalizate discuțiile privind proiectul Legii salarizării bugetarilor, astfel încât de la 1 octombrie a.c., și angajații din învățământ să beneficieze de majorări în concordanță cu importanța activității prestate. În condițiile în care observăm că anumite categorii de salariați precum demnitarii, parlamentarii și funcționarii din aparatul central al Guvernului și al Președinției sunt favorizate, ne întrebăm care sunt de fapt prioritățile politicienilor?!“, a declarat Marius Ovidiu Nistor, președintele FSE „Spiru Haret“.

„Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret“ avertizează membrii Guvernului că majorările salariale acordate în ultima perioadă unor categorii de personal în detrimentul altora au dus deja la o exacerbare a stării de nemulțumire în rândul angajaților din învățământ, care poate conduce la posibile acțiuni de protest cu ocazia începerii noului an școlar. Orice întârziere în asigurarea unei creșteri salariale substanțiale în sistemul educațional va genera efecte negative în anii următori, care cu greu vor mai putea fi remediate”, se mai arată în comunicat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Spovedanie foto Ziarul Lumina jpg
image
image
image
image
image
image
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
monezi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net