Scandalul sexual de la SNSPA. Alferd Bulai, dosar penal pentru ”folosirea funcţiei în scop sexual”

SNSPA a transmis marți că sociologul și profesorul universitar Alfred Bulai a fost suspendat din toate funcțiile ca urmare a investigației Snoop în care mai multe foste și actuale studente în acuză de abuz sexual. Poliția a deschis un dosar penal pentru ”folosirea funcţiei în scop sexual”. Între timp, Bulai și-a depus cererea de pensionare.

Alfred Bulai, suspendat

Alfred Bulai a fost suspendat din toate funcțiile. Foto: snoop.com
Alfred Bulai a fost suspendat din toate funcțiile. Foto: snoop.com

SNAPA a anunţat, marţi, că profesorul Alfred Bulai a fost suspendat din activitatea universitară.

„Marţi, 30 iulie 2024, Senatul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative SNSPA a aprobat, la propunerea rectorului SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie, după analiză în Consiliul de Administraţie al universităţii, în conformitate cu art. 109, alin. (4) din Carta SNSPA, suspendarea prof. univ. dr. Alfred Bulai de la activităţile didactice, precum şi din toate funcţiile pe care le ocupă, director al Departamentului de Sociologie al Facultăţii de Ştiinţe Politice, membru al Consiliului Facultăţii de Ştiinţe Politice şi membru al Senatului SNSPA, pe perioada derulării procedurii de cercetare a Comisiei de Etică a SNSPA”, a transmis, marţi, SNSPA, într-un comunicat de presă, citat de News.ro.

Instituția mai precizează că nu a existat niciodată o plângere la adresa lui Alfred Bulai, depusă la Decanatul Facultăţii de Ştiinţe Politice, la Comisia de Etică a SNSPA sau la alte instanţe din interiorul SNSPA.

Dosar penal pe numele lui Alfred Bulai

Poliţia Capitalei a deschis un dosar de cercetare penală pentru ”folosirea funcţiei în scop sexual”, după acuzaţiile aduse profesorului Alfred Bulai de la SNSPA.

„SNSPA a avut ieri, 29 iulie 2024, o discuţie preliminară cu reprezentanţii organelor de anchetă, în legătură cu declanşarea unei anchete penale. Pe măsură ce se vor aduna mai multe informaţii, la nivelul SNSPA, acestea vor fi transmise şi Poliţiei”, a mai transmis instituţia.

Alfred Bulai a solicitat pensionarea cu data de 1 octombrie

SNSPA a anunţat că Alfred Bulai a depus în cursul zilei de luni cerere de pensionare.

”Pensionarea este un act unilateral al angajatului şi nu trebuie «aprobată» de instituţia angajatoare. Decizia de pensionare este emisă de Casa de Pensii, nu de către angajator. Prin urmare, SNSPA va lua act de decizia angajatului de a înceta contractul individual de muncă, începând cu 1 octombrie 2024. Încetarea contractului de muncă, în urma pensionării, nu va bloca sau suspenda activitatea Comisiei de Etică a SNSPA. Comisia va derula procedurile legale, chiar şi pe timpul verii, cu sau fără participarea persoanei reclamate”, au mai transmis oficialii instituţiei.

Sociologul Alfred Bulai, profesor şi cunoscut analist politic la TV, în vârstă de 61 de ani, le cere studentelor să se dezbrace în faţa lui, în practică, în camera unde este cazat şi unde le cheamă să le ofere feedback academic, a scris, luni, site-ul de investigaţii snoop.ro, după ce a discutat cu 18 victime şi martori din perioada 1995-2024 despre comportamentul profesorului de-a lungul carierei sale de aproape trei decenii, dintre care mai mult de 20 de ani în SNSPA.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Meghan Markle în Columbia Foto Profimedia jpg
PAG 3 MAIN Inundații la Slobozia Conachi 1 FOTO Tudor Neacșu jpg
submarinul titan profimedia jpg
cutremur seismograf depositphotos1 jpg
Dieta mediteraneana - mancare sanatoasa - legume FOTO Shutterstock
Euro dolari lei bancnote bani FOTO Shutterstock jpg
avioane parcate aeroport aterizare avion frankfurt shutterstock 1702941451 jpg
foto1 examen bac jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net