Scenarii pentru reîntoarcerea elevilor la școală

Ultima actualizare:

    Potrivit autorităților, anumiți elevi ar putea să-și continue studiile on-line. Totul ține de rata de incidență a cazurilor de îmbolnăvire cu CovidSursa foto: INQUAM PHOTOS
Potrivit autorităților, anumiți elevi ar putea să-și continue studiile on-line. Totul ține de rata de incidență a cazurilor de îmbolnăvire cu CovidSursa foto: INQUAM PHOTOS

Două scenarii sunt luate în calcul de autorități pentru reîntoarcerea fizică a elevilor în bănci, iar ordinul care stabilește regulile a fost emis, joi, de Ministerul Educației.

Cursurile școlare reîncep pe 5 mai, iar joi Ministerele Educaţiei şi Sănătăţii au emis ordinul care stabilește cum vin elevii la ore. Ordinul prevede două posibilități, în funcție de rata de infectare Covid-19 din localitate.

Reîntoarcerea elevilor la școală. Scenariul 1

În localitățile în care incidența cazurilor COVID-19 cumulată în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori: Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.

Reîntoarcerea elevilor la școală Scenariul 2

În localitățile în care incidența cazurilor COVID-19 cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 1/1000, dacă la nivelul localității nu este declarată starea de carantină:

Participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, precum și a elevilor din învățământul special, indiferent de clasă, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară.

Participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase/ani de studiu.

Ce trebuie să știm despre întoarcerea la școală și carantină

Este permisă participarea preșcolarilor/elevilor din învățământul special, cu prezența fizică, la nivelul tuturor grupelor/claselor, în toate unitățile de învățământ care funcționează în localități în care nu este declarată starea de carantină, sub condiția asigurării stricte a normelor de prevenire a îmbolnăvirilor cu virusul Sars COV-2, respectiv, distanțare adecvată, respectarea normelor de igienă și asigurarea ventilării regulate a spațiilor.

Este permisă organizarea orelor remediale, cu prezența fizică, în unitățile de învățământ, dacă la nivelul localității nu este declarată starea de carantină, sub condiția asigurării stricte a normelor de prevenire a îmbolnăvirilor cu virusul Sars COV-2, respectiv, distanțare corectă, aerisirea frecventă a spațiilor, respectarea normelor de igienă și purtarea obligatorie a măștii de protecție.

Profesorii, obligați să poarte mască

Personalul didactic/nedidactic și personalul didactic auxiliar implicat în procesul de învățământ are obligația să poarte mască în permanență în cancelarie, în timpul deplasării în incinta unității de învățământ și în timpul pauzelor atât în interior cât și în exterior, precum și în sălile de clasă, cu excepția situațiilor în care procesul specific de predare/învățare/recuperare impune un contact vizual complet, caz în care vor folosi viziere și vor evita în permanență contactul față în față cu copiii la o distanță mai mică de 2 m.

image
image
image
image
image
image
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net