Scene de K 1 între turiști, salvamari și forțele de ordine la Costinești și Eforie Nord

Ultima actualizare:

Litoralul românesc a ajuns ring de box între turiștii nervoși și salvamari polițiști și jandarmi. Un salvamar a fost lovit cu o piatră în cap și doi turiști au ajuns la spital după o bătăie pe plaja din Eforie Nord iar la Costinești, polițiștii și jandarmii s-au bătut parte în parte cu mai mulți turiști deranjați că sunt întrerupți de la un scandal.

Bătaie pe plaja de la Costinești între turiști și polițiști ajutați de jandarmi
Bătaia de la Costinești între turiști și forțele de ordine. Captură imagini Sindicat Europol

Supărați că sunt scoși din apă de salvamari, de plictiseală sau transformați în haiduci de aburii alcoolului, turiștii nu au ezitat să transforme plajele în ringuri de box sau K 1. Cele mai mari conflicte au avut loc chiar de Sfânta Maria, în ultima zi a minivacanței.  

Salvamar lovit în cap cu o piatră la Eforie Nord

Marți în jurul prânzului, în stațiunea Eforie Nord, deranjați că sunt apostrofați repetat să iasă din apă de un salvamar pe un ski jet, cinci turiști l-au confruntat, iar unul chiar I-a dat în cap cu o piatră luată din apă.

„Erau 4-5 persoane aflate într-o situație destul de dificilă, e locul cel mai periculos de pe toată plaka. Le-am spus, i-am rugat cât s-a putut să se îndepărteze de zona respetivă. 3-4 au reușit, unul dintre ei a luat o piatră și a aruncat-o spre mine. Apoi a pierdut controlul, curentul l-a apropiat de skijet, m-a apropiat de pluta de salvare, m-a smucit foarte agresiv, moment în care am căzut pe spate, am căzut cu capul de skijet, apoi sub el”, a povestit pentru digi24.ro, salvamarul atacat.

În sprijinul său au sărit alți colegi iar turiștii agresivi nu s-au potolit, ba chiar trei dintre ei s-au bătut parte în parte cu salvamarii. În ajutorul acestora din urmă au sărit și câțiva turiști așa că doi dintre cei trei scandalagii au ajuns șifonați bine la spital. În timp ce poliția cercetează cazul și I-a amendat pe cei trei care au început bătaia, salvamarul lovit și-a scos certificat medico-legal și cel mai probabil îi va da în judecată pe agresori.

Scandalagii încătușați pe plaja din Costinești
Polițiștii și jandarmii au reușit după lupte corp la corp să potolească scandalagii din Costinești

Bătaie între polițiști, jandarmi și turiști la Costinești

La câteva ore distanță, în fața unui beach bar de pe plaja din Costinești, când majoritatea turiștilor se pregăteau să plece spre casă, pe plaja de la Costinești a izbucnit o bătaie de cheflii. Turiștii de pe plajă au sunat la 112 cerând să se facă ordine pe plajă și au sosit două patrule mixte, de polițiști și jandarmi.

Un scandalagiu liniștit forțat pe plaja din Costinești
Scandalagiu făcut KO de jandarmi și polițiști pe plaja din Costinești

Conform martorilor oculari, cum se întâmplă în multe cazuri, cele două tabere s-au împăcat brusc și s-au luat la ceartă cu forțele de ordine scrie adevărul.ro. În câteva minute pe plajă s-a încins o bătaie parte în parte între turiști, polițiști și jandarmi. S-a evidențiat un jandarm care a făcut KO mai mulți turiști dar s-a și ales cu uniforma ruptă conform imaginilor furnizate adevarul.ro de Sindicatul Europol.

În larma creată, un polițist mai tânăr a dat cu spray dar și-a nimerit mai mulți colegi iar un turist încătușat cerea ajutorul soției pentru a I se scoate „brățarile” și a se putea întoarce la luptă.„Scoate cătușele că te omor”, striga bărbatul tatuat la un polițist imberb, proptindu-se ca un berbec în pieptul lui.

Ca de obicei, în loc să liniștească bărbații înfierbântați, mai multe femei filmau scandalul în același timp încurajându-și soții sau încercând să afle numele jandarmului care le „liniștise” jumătățile.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Turmă de zimbri Romania. FOTO The Guardian
image
image
image
image
image
image
fructe si legume 1 jpg
Femeia care a stat 40 de ani langa Arsenie Boca  Povestea cutremuratoare a acesteia  Duhovnicul nu a lasat o sa se omoare 1 jpg
media 147912327094867400 jpg
simfonia apei sursa PMB 768x382 jpg
flori jpeg
cirese pixabay jpg
Janiel Verainer jpg
Elisabeta Movila png
image
actualitate.net
image
actualitate.net