Când intră în vigoare schema de sprijin pentru plata facturilor la energie. Iată ce trebuie să știi!

Ultima actualizare:

Schema de sprijin pentru plata facturilor la energie intră în vigoare de la 1 februarie, iar consumatorii vor beneficia de prețuri plafonate dar și compensații. Iată ce trebuie să știm!

image

Vom plăti mai puțin la gaze și lumină, dar chiar și așa facturile vor fi mari și mulți români nu vor avea posibilitatea să și le plătească. A crescut prețul a gaze, a crescut prețul la energie electric, iar acest lucru nu s-a întâmplat numai în România, ci în intreaga Europă. 

Însă, iată, totuși, o veste bună. Autoritățile ne ajută să depășim criza printr-o schemăde sprijin de care vor beneficia mulți dintre noi. Prețurile au fost pafonate, iar limitele de consum în care trebuie să ne încadrăm pntru a primi compensații sunt și ele mai generoase. 

Cu cât s-au plafonat prețurile la energie

De mâine, veţi putea beneficia de preţuri plafonate la un nivel mai scăzut decât până acum: 0,8 lei pe kwh la energie electrică şi 0,31 lei pe kwh la gaze naturale. De asemenea, limitele de consum în care trebuie să vă încadraţi pentru a primi compensaţii sunt acum ceva mai generoase.

Limite de consum și compensații 

Ca să obţineţi o reducere de 0,29 de lei pe kwh la energia electrică trebuie să vă încadraţi într-o limită de consum de 500 kwh pe lună, iar pentru o reducere de 40% din preţul gazelor naturale trebuie să vă încadraţi într-o limită de consum de 300 metri cubi pe lună.

Preţul final facturat al energiei electrice se plafonează la cel mult 0,8 lei/kWh, în scădere de la plafonul actual de 1 leu/kWh.

La un consum de 2.000 kwh pe luna, adică circa 189 de metri cubi, factura scade, cu noile compensatii, cu încă 29 de lei.

Noile măsuri de sprijin nu se aplică retroactiv, ci doar pentru lunile februarie și martie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
washington monument 1628558 1280 jpg
inecat jpg
CAROL I, LASCAR CATARGIU jpg
cei mai profitabili pomi fructiferi jpeg
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net