Ciucă: Un milion de facturi trimise greșit vor fi refăcute, fără ca oamenii să fie debranșați

Subiectul care le dă fiori românilor în ultima vreme, facturile la gaze sau la energie, a fost pe agendă la ședința coaliției de luni, 17 ianuarie. Premierul Nicolae Ciucă a anunțat plafonarea prețurilor la energie și gaz, de la 1 februarie, și recalcularea facturilor emise greșit.

facturi energie jpg

Premierul a anunțat că toate facturile emise greșit vor fi stornate, iar deciziile de plafonare se vor aplica de la 1 februarie, până la data de 31 martie. ”Am luat decizia ca toate facturile emise greşit să fie stornate şi retrimise, fără ca oamenii să fie debranşaţi sau să plătească penalităţi”, a  adăugat premierul, explicând că este vorba de aproximativ un milion de facturi greşite. "Impactul pentru cele două luni de zile va fi de aproximativ 3 miliarde de lei”, a mai spus premierul.

1 milion de facturi greșite vor fi recalculate

"Din discuțiile pe care le-am avut, cifra a depășit un milion de facturi greșite. Ați văzut că a fost o serie întreagă de acțiuni în teritoriu, vom continua aceste acțiuni și vreau să asigur toată populația că vom lua toate măsurile astfel încât să nu mai avem astfel de greșeli care să sperăm că nu sunt voit făcute, pentru că oamenii nu au de ce să plătească greșelile altora. În felul acesta, considerăm că ușa Guvernului este cât se poate de deschisă la dispoziția cetățeanului și folosim orice instrument de care dispunem", a declarat premierul Nicolae Ciucă, luni seara, citat de News.ro.

Comandamentul pentru Energie creat de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), a anunţat luni că a finalizat alte 22 de acţiuni de control la companii furnizoare de energie electrică şi gaze naturale către consumatorii casnici. Au fost aplicate amenzi de 195.000 lei furnizorilor de energie, pentru "facturi defectuoase", în întreaga ţară, arată Ministerul Economiei, fără a preciza despre ce companii este vorba.

Facturile uriașe le-au dat bătăi de cap și vedetelor

Persoanele publice nu s-au ferit să se plângă și ele de facturile uriașe la utilități. Mihai Trăistariu, Carmen Tănase, Oana Roman, Saveta Bogdan sunt doar câteva dintre vedetele care au avut un șoc atunci când au citit factura la gaze sau la energie. Solistul Mihai Trăistariu e disperat, după ce a văzut că, pe luna decembrie, are de plătit pentru factura la gaze de la școala de canto, peste 2300 de lei. 

FotoJet (2) jpg
FotoJet (6) jpg
cub dana nălbaru png
FotoJet (7) jpg
FotoJet (1) jpg
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FotoJet (8) jpg
cub cub cătălin scărlătescu png
image
image
image
image
image
image
fumat , alcool, jpg
FotoJet (6) jpg
salariu copy jpeg
cluj napoca 2126987 1920 jpg
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
animal 1867472 1920 jpg