Schimbare radicală a vremii. Ploi abundente și frig neașteptat, în câteva zone ale țării

Ultima actualizare:

Ploi reci, frig, polei și în multe zone și ninsoare. Vremea se schimbă, deși în ultima vreme a suferit fluctuații considerabile, căci ba a fost frig, ba a fost cald. Așadar, ne așteptăm și la viscol, mai ales în regiunile montane.

Ploaie puternica FOTO Shutterstock jpg

Începutul săptămânii se anunță a fi destul de răcoros, chiar dacă în weekend au fost chiar și 15-20 de grade în mai multe regiuni din țară. Vremea de primăvară se cam duce, așa că iarna începe să-și spună cuvântul. Ce e drept, lunile ianuarie și februarie erau gerar și brumar, așa că nu e exclus să ne îndreptăm către o vreme friguroasă.

Mai e timp pentru ger, ninsoare și polei, cu toate că suntem aproape de finalul lunii, iar ianuarie am simțit-o mai mult ca pe o vreme de primăvară. În București au fost chiar și peste 20 de grade, iar în orașele de munte, Brașov, Sinaia sau Azuga au fost până la 16 grade, în toată această perioadă.

Temperaturile scad în următoarea perioadă, așa că inclusiv de azi, 23 ianuarie, vom avea un maximum de 10 grade, iar mâine, temperaturile nu vor urca sub 5 grade Celsius. Încet, încet, vremea își revine la normal, rămâne de văzut pentru cât timp, pentru că anotimpurile s-au cam decalat și n-ar fi exclus să avem zăpadă în Aprilie. S-a mai întâmplat și în alți ani.

„Vor fi precipitații sub formă de ploaie în Banat, predominant sub formă de ploaie, local, în Muntenia și Dobrogea, mixte în Moldova și la munte. Pe arii restrânse se va forma polei. Cantitățile de precipitații vor fi mai însemnate în sudul Banatului, unde se vor depăși 25-35 l/mp.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în sud, în sud-vest și la munte, viteze mai mari la rafală urmând a se înregistra în sudul Banatului, dar mai ales în masivele sud-vestice, unde, la altitudini mari, ninsoarea va fi viscolită și zăpada spulberată.

Temperaturile maxime se vor încadra între 1 grad Celsius, izolat în regiunile sud-estice, și 13 grade Celsius în cele vestice, iar cele minime în general, se vor situa între minus 5 și 4 grade Celsius. Izolat va fi ceață.", anunță ANM.

În Capitală, vremea va fi la fel de rece ca și în alte zone ale țării, va fi nor, burniță și rafale de vânt. Temperaturile nu vor crește mai mult de 5 grade, cu un minim de minus 1 grad noaptea și 1 grad spre dimineață.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net