Schimbare dramatică a vremii. Temperaturi neașteptate, după o perioadă extrem de caldă

Ultima actualizare:

A fost extrem de cald în ultima vreme, iar în luna decembrie și chiar începutul lui ianuarie au fost temperaturi foarte ridicate. Acum, vremea se schimbă, iar frigul și adevărata iarnă bat la ușă. Sunt zone în care vom simți și temperaturi scăzute, așa cum se întâmpla în fiecare an în sezonul rece.

Incarcare masina electrica iarna FOTO Shutterstock

Iarna vine cu bucurie pentru copii, însă nu neapărat și pentru adulți. Costurile la căldură, dar și faptul că frigul și nămeții uriași nu sunt chiar motive de bucurie, iată că acum am avut mai mult primăvară decât iarnă, căci temperaturile au fost foarte ridicate lunile acestea, astfel că a am simțit primăvara în toiul iernii.

Dacă în decembrie mergeam la zăpadă, practicam sporturile de iarnă și beam vin fiert înfofoliți, acum ne plimbăm îmbrăcați în geci subțiri de parcă așteptăm imediat vara.

Cu toate astea, meteorologii anunță că a fost o scurtă perioadă de timp vremea așa, căci urmează și zile geroase. Ce e drept, anotimpurile s-au cam decalat din cauza încălzirii globale, însă nu au dispărut de tot.

Începând din a doua parte a iernii, cam de pe 16 ianuarie, am putea avea și intervale în care să apară fenomenele specifice iernii: strat de zăpadă și în zone mai joase de relief și viscol”, a explicat Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Azi, 2 ianuarie, va fi tot cald, cerul va fi ușor înorat în nord-vest, cu ploaie măruntă pe alocuri. În majoritatea zonelor joase de relief, dimineața și noaptea, va fi ceață, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 şi 18 grade Celsius, iar cele minime se vor situa între minus 2 şi 7 grade Celsius.

Și în București vremea va fi mult mai caldă ca de obicei. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 16 grade Celsius, iar cea minimă va avea valori cuprinse între 3 și 5 grade Celsius. 

Vreme neobișnuită pentru această perioadă de iarnă

Este un debut de lună ianuarie care, prin tradiție, este considerată cea mai rece lună a anului și a iernii în țara noastră, cu valori de temperaturi mai mari de 10-15 grade Celsius decât normalul termic al perioadei din calendar.

La această oră înregistrăm valori mai mari de 17 grade, 20 de grade la Rădăuți, în nordul Moldovei, 19 grade la Botoșani, Suceava, Târgu Neamț, Târgu Ocna, de asemenea, 18 la Mangalia, Câmpina, Curtea de Argeș, Pitești, Târgoviște, Pătrâlagele, 14 grade în Capitală, iar pe litoral, de asemenea, 16 grade la Constanța.

Iată o vreme deosebit de caldă în toată țara și vremea caldă va fi de interes pe tot parcursul săptămânii care va începe. Mâine(n.r: luni) contăm, de asemenea, pe maxime între 7 până la 18-19 grade Celsius, cu 16-17 grade Celsius în Capitală.

De miercuri o să consemnăm temperaturi ușor în scădere, maxime de până la 13-14 grade Celsius, dar acestea vor fi considerate valori peste ceea ce ar fi normal, în condițiile în care în această perioadă ar trebui să înregistrăm maxime între minus 5 până la cel mult 5 grade Celsius.”, a declarat Elena Mateescu, la Antena 3.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net