Școala va începe pe 9 sau pe 16 septembrie? Părinții nu vor amânarea cursurilor

Ultima actualizare:

    Copiii care se spală pe mâini mai des vor fi mai sănătoșiFOTO: Click!
Copiii care se spală pe mâini mai des vor fi mai sănătoșiFOTO: Click!

Mai este o lună până când ar trebui să înceapă noul an școlar, dar încă nu se știe dacă nu cumva se vor amâna cursurile pentru 16 septembrie. Premierul Dăncilă a cerut amânarea, dar părinții consultați de Ministerul Educației nu sunt de acord.

Hotelierii au făcut presiuni pentru amânarea deschiderii anului școlar de la 9 septembrie, la 16 septembrie. Premierul Viorica Dăncilă a rugat-o pe ministrul Ecaterina Andronescu să ia în considerație amânarea școlii.

Premierul Viorica Dăncilă a rugat-o, miercuri (31 iulie), pe Ecaterina Andronescu, ministrul educaţiei, să ia în considerare începerea anului şcolar în 16 septembrie.

”Vă rog, doamnă ministru Ecaterina Andronescu, să luaţi în considerare începerea anului şcolar în 16 septembrie. Cred că şi aceasta este o măsură aşteptată de elevi”, a spus premierul la începutul şedinţei de Guvern, de miercuri, 31 iulie.

Între timp, Ecaterina Andronescu a fost revocată din funcție, iar din 5 august Ministerul Educației este condus de ministru interimar Daniel Breaz, titular la Ministerul Culturii.

Luni, 5 august, la Ministerul Educației s-a discutat data de la care va începe şcoala. Comisia de Dialog Social (CDS) din Ministerul Educaţiei a propus ca anul şcolar 2019-2020 să înceapă de la data de 9 septembrie, în ciuda insistenţelor premierului.

Propunerea CDS urmează să fie înaintată noului ministru interimar al Educaţiei, Daniel Breaz care va lua decizia finală.

Preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi, Iulian Cristache, a dezvăluit că discuţiile din şedinţa CDS au fost tensionate. ”Pentru prima dată, de când sunt preşedintele federaţiei, s-a încercat să ni se bage pumnul în gură... de către reprezentantul Ministerului Muncii. O doamnă, care văzând opozitia societatii civile, a atras atentia secretarului de stat, domnului Gigel Paraschiv, că noi avem statut de invitaţi si nu membrii comisiei. Toţi, dar absolut toți, nu am fost de acord cu modificarea structurii anului scolar. Aşteptăm decizia politică”, a precizat Iulian Cristache, citat de adevarul.ro.

Ce spune Ministerul Educației

Surse informate din Ministerul Educației ne-au spus că noul ministrul Daniel Breaz va respecta rugămintea premierului Dăncilă și va aproba amânarea  noului an școlar, ”în beneficiul elevilor”. Asta va însemna ca tot calendarul școlar pentru 2019 – 2020 să fie dat peste cap, adică vacanțele, tezele, examenele.

Ministerul Educației a transmis astăzi (6 august) un comunicat de presă, nesemnat.

”Ca urmare a discuțiilor din spațiul public cu privire la data de începere a noului an școlar, Ministerul Educației Naționale precizează că, la nivelul instituției, sunt analizate punctele de vedere exprimate în cadrul Comisiei de Dialog Social (CDS), întrunită luni, 5 august 2019. În acest sens, subliniem faptul că proiectele dezbătute de membrii CDS nu sunt supuse votului, avizul partenerilor de dialog social fiind unul consultativ. Reprezentanții MEN vor continua în zilele următoare consultările cu beneficiari, precum și părți implicate în sistemul de învățământ public, astfel încât structura noului an școlar să vizeze interesul superior al elevilor și să răspundă nevoilor acestora.”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net